Visa og Mastercard investerer i Facebook-kryptovaluta

14. juni 2019 kl. 11:00
Visa og Mastercard investerer i Facebook-kryptovaluta
Illustration: irklig / BigStock.
En række virksomheder, herunder Visa, Mastercard, Paypal og Uber, investerer hver 10 millioner dollars i Libra, Facebooks kryptovaluta, som fremvises i næste uge.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebooks kryptovaluta, Libra, har fået sig en række vigtige investorer. Det handler blandt andet om Visa, Mastercard, Paypal og Uber, som hver især har investeret 10 millioner dollars (ca. 66,2 mio. kroner).

Det skriver Wall Street Journal.

Investeringerne er relativt små i forhold til Facebooks planer om at indhente op til 1 milliard dollars (6,6 mia. kroner) i investeringer, men for Libra kan det afgørende blive, at der er interesse for at støtte op om kryptovalutaen fra kreditkortvirksomheder, banker og andre spillere på markedet.

Kryptovalutaer har ikke kunnet konkurrere med mere traditionelle betalingsformer af flere årsager, blandt andet på grund af lave transaktionskapaciteter og meget svingende kurser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har gjort det svært at få lov til at betale for sin pizza med Bitcoin, men med store finansielle institutioner om bord kan Facebook have en fordel, når de skal forsøge at udbrede Libra.

Ikke mange detaljer

Facebook er gået stille med dørene, når det gælder Libra, men ifølge Techcrunch er det planen at offentliggøre et whitepaper for kryptovalutaen på tirsdag – 18. juni.

Både Techcrunch og Wall Street Journal rapporterer, at Libra bliver en stablecoin – det vil sige en kryptovaluta, hvis værdi er bundet op på værdien af en bestemt valuta eller et aktiv. I Libras tilfælde en samling af nationale valutaer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger