VISA lancerer pengeoverførsler via sociale medier

Mobilepay og lignende teknologier til mobilbetaling er hurtigt blevet voldsomt populære. Nu er VISA på vej med en løsning, der gør det muligt at betale via brugernavne fra blandt andet Facebook og LinkedIn.

Visa har lanceret en ny tjeneste til mobilbetalinger, der fra sommer skal gøre det muligt at overføre penge til 2 milliarder visakort-indehavere på baggrund af deres mobilnummer.

Ligesom på lignende løsninger som Mobilepay skal man bare kende modtagerens mobilnummer, men Visa Direct, som den nye løsning kaldes, skal også gøre det muligt at overføre penge via modtagerens brugernavn på sociale medier.

Det skriver dr.dk

Et samarbejde med applikationen Fastacash skal facilitere, at brugernavne fra eksempelvis Facebook, Twitter og LinkedIn kan erstatte kort- eller mobilnummer. I praksis er der naturligvis stadig tale om en pengeoverførsel fra et visakort til et andet.

Læs også: Danske Bank dropper gebyrplaner: MobilePay forbliver gratis

Udover pengeoverførsler mellem privatpersoner skal Visa også være på trapperne med en service, der skal gøre det mere sikkert at betale med sin smartphone eller wearable-enhed i butikker.

Der er tale om såkaldt »Tokenization«, som i grove træk betyder, at de personlige oplysninger, der er knyttet til et betalingskort, ikke overføres sammen med det givne beløb.

Samme teknologi bruges i Apples betalingsløsning Apple Pay.

Visas tiltag bliver tilgængelige i Europa fra midten af april, men der er endnu ikke meldt noget ud om eventuelle gebyrer på mobilbetalinger.

Læs også: Blogger: Samsung annoncerer konkurrent til Apple Pay

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere