Visa: iZettle lever ikke op til vores hardwarekrav

Visa vil ikke tillade betalingskort-læseren til mobile enheder iZettle, fordi systemet ikke opfylder Visas egne krav til terminaler.

Selvom betalingskort-læseren iZettle opfylder finansbranchens overordnede sikkerhedskrav til betaling med kreditkort, så er det ikke tilstrækkeligt for kreditkortfirmaet Visa, som ikke vil tillade Visa-kortbetalinger via iZettle i Danmark, Finland og Norge.

Læs også: Visa stopper for kortbetalinger med iZettle uden at oplyse hvorfor

Visa Europe oplyser i et e-mailsvar til Version2, at iZettle ikke opfylder Visas krav til terminaler.

»Visa Europe har endnu ikke sagt god for, at Visa-kort kan blive godkendt på iZettle-platformen, fordi den ikke i øjeblikket opfylder vores standardkrav til kortterminaler,« lyder svaret fra Visa Europe.

Løsningen fra iZettle er baseret på, at man kan tilslutte en ekstern kortlæser til en iPhone eller iPad og bruge enheden til kreditkortbetalinger. Selskabet arbejder også på en version til Android, men kan altså ikke længere tilbyde betalinger med Visa-kort, som er den mest udbredte kreditkorttype i Danmark.

Visa Europe oplyser, at selskabet i øvrigt bakker op om udviklingen af nye typer enheder til små forretninger, som ikke tidligere har været i stand til at modtage kreditkort. Det er netop det marked, iZettle satser på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anonym

Det første man kunne få fyldt i ørene, var fra en professor, som udtalte at iZettle ikke opfyldte nogen sikkerhedskrav. Den var vist " lidt ude " ..... Nu gælder det så særligt for en række udvalgte lande, at iZettle ikke opfylder nogen hardwarekrav....

Det forekommer mig, at kravene til hardware, nødvendigvis må være ens, i hele EU. Ellers er der vist noget jeg har misforstået, i forhold til "Varens frie bevægelighed" . Man kan ikke opstille særlige hardwarekrav, for enkelte EU lande, så derfor må der være noget i vejen med VISA's procedurer, og ikke hardwaren.

Det interessante her, er ikke om det bliver det ene eller det andet resultat. Det interessante er, at man tillader en sådan fremgangsmåde. Der er tale om en magtdemonstration, fra VISA.

 • 7
 • 0
#2 Rene Laursen

Nedenstående er sakset fra Visa's egen hjemmeside - det afføder naturligvis spørgsmålet om forskellen på Dankort og Visakort. Måske er det en politisk beslutning, der kræves for at mikrobetalinger kan lade sig gøre med Dankort-delen.

"Visa/Dankort i Danmark og resten af verden Når du bruger et Visa/Dankort i Danmark, er det Dankort-delen af kortet du bruger. Så snart du rejser over Danmarks grænser eller handler i udenlandske internetforretninger, er det Visa-delen du bruger. Kortet finder selv ud af, hvilken del af kortet, der skal bruges, så du skal altid benytte kortet på samme måde. Lige meget om du befinder dig i Danmark eller udlandet."

 • 0
 • 0
#3 Tore Green

Det som kræves for at tage Dankort er vel en aftale med Nets eftersom de driver hele Dankort-systemet. Samtidig er Nets vistnok konkurrent på markedet for betalingsterminaler, så det kan blive nogle interessante forhandlinger.

De hardwarekrav der henvises til er formentlig kravet om et tastatur til indtastning af PIN da indtastning på skærmen åbner for en række muligheder for at opsnappe PIN-koder. Indtil videre undgår iZettle dette ved ikke at bruge PIN, men det er nok ikke en trend som Visa er interesseret i at støtte da det vil være en sænkning sikkerhedsniveauet hvis det bliver almindeligt at droppe PIN ved fysiske køb.

 • 0
 • 0
#5 Rasmus Lindgren

Ja der er noget ærgeligt. iZettle var virkelig en revolution inden for betalinger især i service erhvervene der gjorde op med dyre dankort terminaler. Det er super trist at se servicen blive gjort fuldstændig ubrugelig i DK efter så kort tid.

Der er en bedre forklaring af problemstillingen her: http://www.quora.com/iZettle/Why-did-Visa-ban-iZettle-in-Finland-Norway-...

Omvendt kan man jo sige hvis metoden er sikker nok i andre dele af den vestlige verden, hvorfor så ikke også i DK. Man kan ikke tænke andet end at der må være gået politik i den.

 • 2
 • 0
#6 Emil Wibe

Om iZettle lever op til krav om sikkerhed eller ej ved jeg ikke. Men hele idéen med iZettle synes jeg er et tilbageskridt.

Det er en fordel, at det måske kan bryde et monopol, som dyre terminaludbydere, men...

Hvis der nu kom terminaler op, som understøtter måske både NFC og betalingskort, så ville man slippe for at have betalingskortet med sig.

Eller tager jeg helt fejl...?

 • 0
 • 0
#7 Anonym

Noget af det smarte, er netop at den sættes direkte i en telefon. Dermed slipper man for at være afhængig af egentlige terminaler.

Sikkerhed. Sikkerheden omkring en løsning som iZettle ligger i ejerskabet. Den der ejer iZettle'n, er grundlæggende ansvarlig for, at den benyttes korrekt. Det er i øvrigt samme grundlag der ligger under f.eks. Dankort/VISA terminalerne.

En iZettle, vil i øvrigt kunne tilbyde en række andre løsninger, på samme eller bedre sikkerhedsniveau som almindelige terminaler. F.eks. hænger systemet ikke sammen omkring betaling her i Danmark, da man ikke kan bruge systemtet som 2-vej betalingssystem. En feature som egentlig findes i princippet under iZettle. ( Dermed kan det pengeløse samfund hænges sammen. )

Jeg forventer at det vil få ganske alvorlige konsekvenser, at man ikke går iZettle i møde. Jeg ser, at man forsøger at beskytte nogen snævre interesser, men på den måde kommer til at angribe Dansk økonomi. Og i øvrigt, så er det på den måde "so Long" for Digitaliseringsprocessen.

Man SKAL forstå, at hele den Danske økonomi, modsvarer en enkelt udenlandsk provinsby. Vi er helt og aldeles afhængige af, at vi er imødekommende over for andre, og at andre værdsætter dette, herunder finder fordele i at tilbyde Danmark noget. Omkring IT / Digitalisering, er vi tilsvarende afhængige.

At " puste sig op " over for tiltag som iZettle, virker stupidt. Der er jo ikke tale om en halv og ufærdig løsning. Der ligger MEGET bag ved, og her hjælper det ikke at " svinge pisken ". Det vil øjeblikkelig give bagslag.

Jeg er forfærdet over de holdninger jeg pt. ser, man kan komme helt med i front, hvis man vil være løsningsorienteret og imødekommende. Men det er man ikke, man kæmper kun for at beskytte nogen snævre interesser, og dermed sætter man Danmark uden for de fremtidige løsninger.

Det er en misopfattelse, at " Vi ejer hele verden ". Det er Danmark der er " Owned ".

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere