Virusrekord på vej: Allerede en mio. nye vira i 2008

Den finske antivirusproducent F-Secure mener, at antallet af nye vira i 2008 allerede har passeret en million. Malware-eksplosionen skyldes industrialiseringen af virusproduktionen, lyder det fra F-Secure.

Med 2.300 nye vira om dagen i det Herrens år 2008 er antallet af den lede malware eksploderet. Den voldsomme stigning skyldes, at virusproduktionen er blevet industrialiseret, oplyser antivirusproducenten F-Secure i en pressemeddelelse.

Industrialisering betyder i F-Secure-terminologi, at de it-kriminelle arbejder lige så målrettet og professionelt, som de virksomheder, der forsøger at stoppe virus.

Og desuden er kompleksiteten af de it-kriminelles infrastruktur vokset i en sådan grad, at de kan oversvømme nettet med skadelig kode. Og så er der begrebet 'malware-as-a-service', som også har bidraget til den voldsomme virus-vækst. Begrebet dækker over, at de it-kriminelle hyrer hackerer til at lave virus til eksempelvis denial-of-service angreb.

Endeligt har polymorfe vira eller såkaldt Malware 2.0 godt fat i markedet. Det er computervira, som ændrer koden en kende, hver gang de bliver eksekveret. Derudover angriber Malware 2.0 enhver, der forsøger at undersøge virussen. Fx sikkerhedseksperter der graver i Storm-botnettets virke.

»Denne form for selvforsvarsmekanismer i computervira er et tegn på, at de it-kriminelle bliver dygtigere og dygtigere og mere og mere professionelle. Kampen på internettet mellem virus- og antivirusproducenter er blevet meget hårdere, og det er den million vira vi har identificeret på et så tidligt tidspunkt i 2008 et udtryk for,« siger Michael Dahl, Channel Manager for F-Secure i Danmark i følge pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Knudsen

Der er næsten dagligt artikler om lignende emner som omtaler "computervirus" der kan angribe ens "PC".

Men der er næsten altid tale om en meget uheldig forenkling (grænsende til vrøvl) når pressen skriver om den slags. Selv her på Version2 hvor man burde kunne forvente lidt mere teknisk indsigt er artiklerne præget af næsten utilstedelig overfladiskhed.

Det er mit indtryk at 99% (eller mere) af de omtalte millioner af nye og gamle vira, er vira som kun kan inficere Windows, og overvejende lader MAC, FreeBSD, NetBSD, Linux, Solaris m.fl. i fred.

Hvorfor er det mon, at vi ikke omtaler de forskellige vira der inficerer Windows som Windows vira, men blander det hele sammen i en pærevælling, og benævner det hele "computervirus", så ingen har en chance for at danne sig et reelt overblik over risikoen.

Og hvorfor refererer pressen i reglen til "computer" eller "PC" når man ud fra indholdet som oftest kan udlede at de taler om Windows.

Lad os dog kalde en "skovl" for en "skovl" og en "spade" for en "spade". Langt størstedelen af læsere og lyttere kan faktisk godt bruge hovedet. Men hvis de evindelig bliver præsenteret for ufuldstændige, overfladiske og populariserede forklaringer bliver det nok svært at opnå den indsigt der skal til, for at kunne foretage nogle fornuftige valg.

Misforstå mig nu ikke. Windows er helt sikkert det eneste rigtige valg af operativsystem for ganske mange mennesker. Og ingen operativsystemer er helt immune mod virus.

Men nogle operativsystemer ER altså mere sikre end andre.

Og der er en del mennesker som udmærket kunne klare sig med noget andet end Windows - og som på den måde kunne slippe for langt størstedelen af malware/virus "bøvlet" (og måske endda også spare penge) hvis de blot blev bedre informeret, og dermed kunne foretage deres vurderinger på et mere oplyst grundlag.

Jeg kunne godt tænke mig at sensationsprægede overskrifter oftere blev fulgt op af gennemarbejdet dybdeborende journalistik, som rent faktisk var oplysende, og som ikke bare refererer til en eller anden "ekspert" der har fået 10 sekunder til at kommentere den sensationelle overskrift.

Og nu er jeg parat til at få verbale bøllebank for at forholde mig kritisk til visse Journalister og visse operativsystemer. Hvis "nogen" gider. ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere