Virus rammer hver femte myndighed

Det offentlige slås ikke kun med betydelige virusangreb, men også med datatab som følge af manglende backup. Enkelte er direkte blevet truet med it-angreb.

Kaos som følge af virus i de offentlige it-systemer udgør et betydeligt problem. Lige ved hver femte offentlige virksomhed eller 19 procent oplyser i en opgørelse fra Danmarks Statistik, som offentliggøres på Business.dk, at de har haft driftsproblemer som følge af virus-angreb.

Det har kostet de offentlige myndigheder arbejdstid, men også data, da backup'en ikke altid har fungeret eller været på plads. Hver tiende offentlige virksomhed har mistet data, skriver Business.dk.

Mangler it-sikkerhedsansvarlige

De offentlige virksomheder er også udsat for direkte angreb, der af 15 procent betegnes som så alvorlige, at det har haft betydning for driften af deres hjemmesider. En procent oplyser, at de har oplevet at blive truet direkte eller er forsøgt afpresset.

Danmarks Statistik har også undersøgt, hvor mange institutioner, der har en decideret it-sikkerhedsansvarlig og fundet frem til, at 10 procent af de statslige myndigheder og 29 procent af de kommunale ikke har en decideret it-sikkerhedsansvarlig, skriver Business.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere