Virus-pirater trues med antivirushævn

Licensbetingelserne til kommercielt virusværktøj truer pirater med, at deres programkode vil blive sendt til antivirusfirmaerne.

Virusbagmændene er for længst rykket ud fra mørke datastuer på universiteter og teenageværelser. I dag er det en velorganiseret undergrundsøkonomi, der der driver udviklingen, men den gamle talemåde 'tyv tror, hver mand stjæler' er stadig gyldig.

Det har fået bagmændene bag mindst ét værktøj til at tage en absurd trussel i brug: Hvis vi opdager, at du krænker vores licensbetingelser, så sender vi en kopi af din bot-kode til antivirusfirmaerne.

Sådan skriver udviklerne bag ét af de værktøjer, der kan bruges til at lave nye varianter af en trojansk bagdør, som kan stjæle koder til netbanker. Det skriver sikkerhedsfirmaet Symantec på dets weblog.

Truslen skal angiveligt afskrække brugerne fra dels at lave piratkopier af værktøjet og dels fra at pille ved værktøjet for eksempelvis at lave deres egen version, som de kan sælge videre.

Disse værktøjer er blevet en central del af undergrundsøkonomien, hvor de egentlige hackere i dag skriver sådanne værktøjer, som de sælger videre til personer længere nede i hierarkiet.

Det betyder, at værktøjerne gør det lettere for folk med begrænset viden om det tekniske, der er nødvendigt for at lave en trojansk bagdør, at skabe et botnet, der kan bruges til spam og phishing.

For de tekniske hackere er risikoen samtidig minimal, da det typisk er de små fisk længere nede i fødekæden, der bliver pågrebet.

Til gengæld er de afhængige af at sælge deres værktøjer, og det er her, piratkopiering kommer ind i billedet.

Derfor indeholder de detaljerede licensbetingelser, som disse værktøjer leveres med, altså et afsnit, som advarer kunden om, at misbrug vil føre til, at koden til deres trojanske bagdør vil blive sendt til antivirusfirmaerne.

Ifølge Symantec er sådan en trussel dog ikke nok til at stoppe viruspirater, da det værktøj, som selskabet analyserede, cirkulerede frit på flere undergrundsforummer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere