Virus-grupper i bande-opgør

Kriminelle virus-bander står ikke tilbage for den fysiske verdens mafiagrupper, når det kommer til interne opgør. Maskinpistolerne er blot udskiftet med DDoS-angreb.

Virus er ikke længere det rene ungdoms-hærværk, men derimod en stor forretning for organiserede kriminelle grupper.

Og som i Sopranos-serien og Godfather-filmene er kampen mod de konkurrerende bander en del af hverdagen for de cyber-kriminelle.

Lawrence Baldwin, som er efterforskningschef for firmaet MyNetWatchman.com, der holder øje med hacking- og spamming-aktivitet, har ifølge The Register kigget nærmere på trojaneren Trojan.Srizbi, der som en del af en større pakke ondsindede programmer gør den inficerede pc til en del af et spammer-netværk.

Derudover forsøger trojaneren at afinstallere et konkurrerende slubbert-program, som går under navnet Storm Worm.

Men de kriminelle, som står bag Storm Worm, giver igen med samme mønt. De zombie-computere, som trojaneren inficerer, bruges til et DDoS-angreb imod den server, som benyttes til at udsende Trojan.Srizbi.

I et DDoS-angreb (distributed denial of service) benyttes et stort antal fjernstyrede zombie-pc'er til at oversvømme en server med ugyldige forespørgsler, så adgangen forhindres for de brugere, som tjenesten var tiltænkt.

Angrebet fungerer som en effektiv spærre, siger Lawrence Baldwin i et interview. I hans laboratorium har en inficeret test-pc uden held forsøgt at få forbindelse med serveren som spreder Trojan.Srizbi.

De rivaliserende virus-programpakker er eksempler på de fremskridt, som it-kriminelle har gjort i forsøget på at skabe avanceret bølle-software, som er svær at detektere og fjerne fra de inficerede pc'er, skriver The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ulrik Gerdes

Det er jo i grunden ret deprimerende: Vi har fået udviklet Internettet, og så sidder der gudhjælpe’me sådan en lille flok skvadderaber rundt omkring og opfatter det som deres store opgave at få ødelagt hele molevitten med deres skide virus. Hvad er der galt i hovedet på de mennesker? Eller sidder problemet måske andre steder? Får de for lidt sex?

  • 0
  • 0
Ebbe Hansen

Mens kartoffelhungersnøden herskede i Irland var Irland stadigvæk eksportør af andre fødevarer. De engelske herskere tillod ikke at irlænderne spiste andet end kartofler.

Jo monokultur er farlig. og under fremmed herredømme bliver den katastrofal. Men kartoflen opbyggede faktisk resistens overfor svampesygdommen, selv om det tog tid.

Mon microsoft software kan gøres resistent :-(

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere