Virtuelle klienter kan gøre læger mere effektive

Personale på hospitaler bruger ofte meget tid på at logge af og på it-systemer på forskellige klienter. Tynde klienter med virtualisering kan gøre det mere effektivt.

It bliver fremhævet som et nødvendigt værktøj til at gøre sygehusene mere effektive, men i praksis er det ikke altid, at it gør arbejdet lettere for personalet.

Eksempelvis bruger læger og sygeplejerske ofte meget tid på at logge ind og ud af systemer på grund af kravene til sikkerhed. Det skyldes blandt andet, at personalet ofte skal skifte mellem forskellige terminaler i forskellige rum.

Men en kombination af virtuelle klienter afviklet på tynde klienter kan gøre det lettere for personalet at fortsætte arbejdet på en ny terminal.

VMware har kørt projekter på flere amerikanske hospitaler med VMware View på tynde klienter. Det gør det muligt for en bruger at flytte sin virtuelle desktop til en ny terminal.

»Vores sygeplejersker kan nu gå hen til en vilkårlig terminal og få det samme skrivebord. Samtidig var vi i stand til at genbruge nogle af vores eksisterende pc'er som tynde klienter, så vi kunne forlænge værdien af det, vi havde investeret i dem,« udtaler it-direktør Wayne Kelsheimer fra Riverside Medical Center ifølge en pressemeddelelse.

En anden fordel ved tynde klienter er, at de ofte har et lavere strømforbrug. Det kan være nyttigt på sygehuse, hvor pc'er ofte står tændt i døgndrift, men ikke bliver brugt hele tiden.

VMwares fremhævning af fordelene ved tynde og virtuelle klienter i sundhedssektoren kommer i kølvandet på, at den amerikanske regering har afsat op til 120 milliarder kroner til modernisering af sundhedssektoren i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Anonym

Av, av. Ud med basdevandet.

Det er nok en anelse bedre end det heterogene kaos uden løsninger, der hersker i dag.

Men i morgen har man en tvangsstandardiseret central model uden sikkerhed som man ikke kan give adgang til personhenførbare data i EPJ

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere