Virtuelle desktoppe til 15 millioner kroner skal sikre forsvarets pc'er

12. august 2013 kl. 09:12
Ansatte i forsvaret skal fremover vænne til at at arbejde via en virtuel desktop. Manøvren skal give ekstra sikkerhed og kan løbe op i 15 millioner kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste FKIT har sendt en kontrakt i udbud på desktopvirtualisering af arbejdspladser i forsvaret. Et sted mellem 6.000 og 20.000 arbejdspladser skal virtualiseres, og kontrakten har en værdi på mellem 5 og 15 millioner kroner.

Det fremgår af Udbudsvagtens overvågning af it-udbud.

I udbuddet kan man læse, at Forsvaret med desktopvirtualiseringen ønsker at ”rationalisere drift og vedligehold af forsvarets arbejdspladser”, ligesom det også fremgår, at de virtuelle desktoppe forventes at forbedre sikkerheden.

Version2 har bedt FKIT kommentere udbuddet og især sikkerhedsafspektet, og har i den forbindelse modtaget en kortfattet e-mail.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»FKIT har ingen umiddelbare kommentarer til spørgsmålene, da udbuddet er med til at give FKIT mere viden omkring bl.a sikkerhedsaspekterne i de enkelte løsninger, som der måtte blive budt ind med,« skriver FKIT's presseofficer Thomas Reimann til Version2.

Sygehusvæsenet i Region Hovedstaden har tidligere taget desktopvirtualisering til sig med succes, mens Københavns kommune har mere blandede erfaringer med desktopvirtualisering.

Går man i tanker om at byde ind på løsningen, skal man som mulig leverandør dog være opmærksom på, at man skal kunne blive godkendt af NATO eller Forsvarets Efterretningstjeneste til at kunne håndtere informationer, der er klassificeret som Hemmelig, NATO Secret eller Til Tjenestebrug og NATO Restricted, da man i implementeringsfasen vil få adgang til data og signaler af militære og sikkerhedsmæssig følsom karakter.

Fristen for indlevering af tilbud på kontrakten udløber 20. september 2013 klokken 23.59.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger