Virtuelle crashtest-dummies skal teste biler

Forskere arbejder på at fremstille en virtuel dukke med virtuelle organer, der kan gøre crashtest meget hurtigere, billigere og blodigere. Se en demo her.

Forskere på University of Virginia arbejder på at fremstille en crashtest-dukke, der kun lever i en computer.

Formålet med den virtuelle dukke er at gøre fremtidens test af bilers sikkerhedsudstyr langt nemmere og billigere.

I forvejen designes alt sikkerhedsudstyr på computere, mens afprøvningen i meget stor stil finder sted i den fysiske verden.

Ved at fremstille en virtuel dukke, der indeholder data om organer, sener og kroppens ben, håber forskerne at kunne overlade en lang række af fremtidens crashtest til computersimuleringer. Derved vil det kunne lade sig gøre langt hurtigere at komme igennem de første faser af test af nyt sikkerhedsudstyr.

Virutaliseringen kan sammenlignes med udviklingen af nye lægemidler, hvor simuleringer af proteinfoldninger på supercomputere også anvendes for hurtigt at kunne afgøre et nyt lægemiddels potentiale. Det viser sig nemlig, at simuleringerne hurtigt kan sætte en stopper for en lang række lægemidler, som det ellers ville tage meget langt tid at forske i i den fysiske verden ? inden de endeligt måtte opgives.

Forskerne fra University of Virginia forventer, at alle større automobilproducenter om et par år vil anvende computersimuleringer til størstedelen af alle crashtest ? og kun udføre de fysiske eksperimenter, når den endelige godkendelse skal foretages.

Se eksempel på virtuel testdukke her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere