Virksomhederne foretrækker flere cloud-tjenester i samme hus

Illustration: Bigstock/Bagotaj
Multi-cloud med flere udbydere er blevet standard.

Virksomhederne bruger mere end en tjeneste i deres sky-strategi, også kaldet multi-cloud.

I en ny undersøgelse fortæller 76 procent, at de allerede har indført multi-cloud. Yderligere 86 procent siger, at de inden for to år vil have mere end en leverandør.

Undersøgelsen er udført af Hashicorp, som er selskabet bag cloud-sproget Terraform. Den bygger på 3.205 svar fra it-chefer, heraf 66 fra Skandinavien og 14 fra Danmark.

Årsagerne bag valget om multi-cloud er ifølge undersøgelsen ønsket om hurtigere digital transformation, skepsis mod at binde virksomheden til kun én leverandør, og et ønske om at at spare penge.

Undersøgelsen viser også at en række faktorer bremser omstillingen. De handler om sikkerhed i skyen, mangel på tilgængelig kompetence, og sky-omkostninger, der kommer ud af kontrol. Der peges blandt andet på skiftende prioriteringer hos ledelsen og Covid-19, som nogle af årsagerne til at omkostningerne løber løbsk.

Amazon AWS er den største leverandør, med 88 procent af besvarelserne i ryggen, efterfulgt af Microsoft Azure og Google Cloud på henholdsvis 74 og 61 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere