Virksomheder står i kø for at nuppe CSC-fyrede

Flere virksomheder har kontaktet CSC for at høre nærmere om, hvilke medarbejdere virksomheden skal af med.

De 175 medarbejdere, der inden Store Bededag havde underskrevet en frivillig fratrædelsesaftale med CSC, har måske gjort en god handel.

For det første har de - med CSC's ord - fået en god fratrædelsesordning, der blandt andet sikrer, at de ikke bliver modregnet i lønnen, hvis de skulle få nyt job i fratrædelsesperioden.

Læs også: 175 danske CSC-medarbejdere får fyresedlen

»At der er kommet så mange ansøgninger om frivillig fratrædelse tolker jeg som et udtryk for tilfredshed med de vilkår, vi tilbyder,« siger nordisk HR-direktør i CSC, Charlotte Lundblad, til Version2.

For det andet tyder noget på, at det ikke bliver svært at finde nyt arbejde. Rent faktisk står virksomhederne i kø for at komme først til fadet med kompetente it-medarbejdere.

Læs også: CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark

»Der er tale om meget dygtige medarbejdere, som vi er kede af at skille os af med. Og jeg ved, at andre virksomheder allerede har kontaktet os for at høre nærmere om mulighederne for at overtage nogle medarbejdere,« siger Charlotte Lundblad til Version2.

Skulle der ikke lige stå en anden virksomhed på spring samme dag, som fratrædelsen sker, står CSC's HR-afdeling klar med en hjælpende hånd:

Læs også: Analyse: Derfor skærer CSC så hårdt i medarbejderstaben nu

»Vi har et HR-støtteprogram, som går ud på at hjælpe medarbejderen hurtigst muligt over i et andet job, blandt andet med kontakt til en outplacement-virksomhed,« siger Charlotte Lundblad til Version2.

Knap 200 CSC-medarbejdere havde søgt om en frivillig fratrædelsesordning, men det endelige antal landede altså på 175.

»Vi har været inde og vurdere de enkelte ansøgninger individuelt, og hvis der er særegne kompetencer, som vi ikke kan undvære, så har vi sagt nej. Men hvis kompetencen eksisterer andetsteds i CSC, er der som udgangspunkt ikke noget i vejen for en fratrædelsesaftale,« siger Charlotte Lundblad til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Cristian Ambæk

Ja det ville jeg også mene. Hvis der er medarbejder flugt så er det nok ikke lige fordi at medarbejderne er glade for firmaet og deres arbejde.

Så at deres frivillig fratrædelses ordning er en succes, ville jeg ikke selv tolke som en positiv ting. Plus at 200 havde bedt og fratrædelse men kun 175 fik lov. De kan jo spøger de sidste 25 mennesker om de er glade eller triste over at blive i CSC.

  • 1
  • 0
#4 Kenn Nielsen

De kan jo spøger de sidste 25 mennesker om de er glade eller triste over at blive i CSC.

Det kunne jo være fordi CSC har en rimelig formodning om at de 25 har en ekstra høj chance for selv at finde andet arbejde, måske især nu hvor de har fået 'nej!' , som et lille incitament .

  • Eller , måske de rent faktisk er en god forretning for CSC.

K

  • 0
  • 0
#5 Jan Michael Due

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke virksomheder der er så glade for at få de medarbejdere, som csc ikke vil have.

Da jeg læste overskriften, troede jeg faktisk, at det var det, artiklen handlede om, men det var åbenbart bare et forsøg på pr for CSC?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere