Virksomheder optager og gemmer dine bevægelser i deres iPhone-apps

Illustration: Flynt/Bigstock
Såkaldt »session replay« kan bruges til at tracke brugernes bevægelser i en app. Det kan app-udviklerne for eksempel bruge til at opdage fejl i app'en. Men hvad med sikkerheden?

Først et swipe til højre, så et swipe til venstre.

Flere store virksomheder kan følge med i dine præcise bevægelser i deres iPhone apps, uden at de behøver at informere dig om det. Det skriver Techcrunch.

Apps fra for eksempel Hotels.com eller Singapore Airlines bruger analysefirmaet Glassbox til at indlejre en såkaldt »session replay«-teknologi i deres apps. App-udviklerne kan derfor optage brugerens skærm med skærmbilleder og afspille dem igen for at se, hvordan brugeren brugte app’en.

Men sikkerheden er ikke altid i orden. En app-analytiker og blogger fandt for nyligt ud af, at funktionen »session replay« i Air Canadas app til iPhone ikke altid fik sløret pasnumre og kreditkortoplysninger.

»Det giver Air Canadas medarbejdere - og enhver anden, som kan få adgang til databasen med skærmbilleder - mulighed for at se ukrypteret kreditkort- og pasoplysninger,« siger han til Techcrunch.

Illustration: Twitter
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere