Virksomheder krypterer som aldrig før - men bunker af data ligger stadig i klar tekst i skyen

Det foregående år gav den hidtil højeste stigning i antallet af virksomheder, der bruger kryptering til at sikre data eller kommunikation.

Virksomheder tager i stigende grad hul på kryptering. I år er antallet af virksomheder, der gør omfattende brug af kryptering, steget 34 til 41 procent - det største spring i 11 år.

Det skriver CIO på bagrund af en international undersøgelse.

Læs også: Virksomheder sender følsomme data i skyen lige til at opsnappe

Ponemon-instituttet, der står bag undersøgelsen, testede for første gang udbredelsen af kryptering i virksomheder i 2005. Dengang svarede 16 procent ja til spørgsmålet om kryptering.

Databaser står først for skud, når krypteringsværktøjerne tages frem. Herefter kommer internet-kommunikationen, harddiske og backups.

Til gengæld bliver både email og offentlige skyer ofte forbigået. 39 procent af respondenterne oplyser, at data i deres public cloud ligger gemt i klar tekst.

Læs også: Version2 og Ingeniøren implementerer SSL

Mens krypteringen er gået op, er it-afdelingens budget til opgaven gået den modsatte vej, fortæller John Grimm, der er chef for sikkerhedsstrategi ved Thales e-Security, der har sponsoreret undersøgelsen.

I mange moderne værktøjer er kryptering nu en indbygget funktion, som it-afdelingen ikke behøver at indkøbe separat, påpeger han.

Den finansielle sektor er længst fremme i skoene med 56 procent af virksomhederne, der bruger omfattende kryptering. Sløjest står det til inden for produktionsvirksomheder - her ligger tallet på 25 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere