Virksomheder krypterer som aldrig før - men bunker af data ligger stadig i klar tekst i skyen

Det foregående år gav den hidtil højeste stigning i antallet af virksomheder, der bruger kryptering til at sikre data eller kommunikation.

Virksomheder tager i stigende grad hul på kryptering. I år er antallet af virksomheder, der gør omfattende brug af kryptering, steget 34 til 41 procent - det største spring i 11 år.

Det skriver CIO på bagrund af en international undersøgelse.

Læs også: Virksomheder sender følsomme data i skyen lige til at opsnappe

Ponemon-instituttet, der står bag undersøgelsen, testede for første gang udbredelsen af kryptering i virksomheder i 2005. Dengang svarede 16 procent ja til spørgsmålet om kryptering.

Databaser står først for skud, når krypteringsværktøjerne tages frem. Herefter kommer internet-kommunikationen, harddiske og backups.

Til gengæld bliver både email og offentlige skyer ofte forbigået. 39 procent af respondenterne oplyser, at data i deres public cloud ligger gemt i klar tekst.

Læs også: Version2 og Ingeniøren implementerer SSL

Mens krypteringen er gået op, er it-afdelingens budget til opgaven gået den modsatte vej, fortæller John Grimm, der er chef for sikkerhedsstrategi ved Thales e-Security, der har sponsoreret undersøgelsen.

I mange moderne værktøjer er kryptering nu en indbygget funktion, som it-afdelingen ikke behøver at indkøbe separat, påpeger han.

Den finansielle sektor er længst fremme i skoene med 56 procent af virksomhederne, der bruger omfattende kryptering. Sløjest står det til inden for produktionsvirksomheder - her ligger tallet på 25 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder