Vinter-OL ramt af cyberangreb

Illustration: efired, BigStock
Under åbningsceremonien blev OL ramt af et cyberangreb, bekræfter IOC, der dog ikke vil afsløre, hvem der står bag angrebet.

Da OL åbnede fredag, blev det samtidig ramt af et cyberangreb. Det bekræfter organisatorer bag vinter-OL i Pyeongchang, der af hensyn til sikkerheden ikke vil afsløre alt for meget.

Det skriver Reuters.

Læs også: Nordkorea under mistanke for krypto-tyveri for tre milliarder kroner fra Japan

»Vi vil ikke kommentere direkte på sagen. Det er noget, vi tager os af. Vi sikrer, at vore systemer er sikre, og det er de,« siger Mark Adams fra den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Legene afholdes i Pyeongchang, der kun ligger 80 km fra den nordkoreanske grænse, men da legene i høj grad repræsenterer håbet om et forenet Korea - eller som minimum fred på den koreanske halvø - er det ifølge Reuters måske snarere Rusland, der står bag angrebet.

Læs også: Efter WannaCry-nedbrud: Ingen britiske hospitaler består sikkerhedstest

Rusland er nemlig bandlyst fra legene og meldte allerede før angrebet ud, at eventuelle angreb ikke ville have noget med Rusland at gøre, men IOC har ikke ønsket at afsløre, hvor angrebet kom fra.

Den russiske udmelding skete i lys af, at sikkerhedsforskere allerede i januar advarede mod, at russiske hackere kunne være ved at planlægge angreb mod vinter-OL eller anti-doping, da de russiske atleter blev bandlyst fra legene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder