Vinter-OL ramt af cyberangreb

Illustration: efired, BigStock
Under åbningsceremonien blev OL ramt af et cyberangreb, bekræfter IOC, der dog ikke vil afsløre, hvem der står bag angrebet.

Da OL åbnede fredag, blev det samtidig ramt af et cyberangreb. Det bekræfter organisatorer bag vinter-OL i Pyeongchang, der af hensyn til sikkerheden ikke vil afsløre alt for meget.

Det skriver Reuters.

Læs også: Nordkorea under mistanke for krypto-tyveri for tre milliarder kroner fra Japan

»Vi vil ikke kommentere direkte på sagen. Det er noget, vi tager os af. Vi sikrer, at vore systemer er sikre, og det er de,« siger Mark Adams fra den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Legene afholdes i Pyeongchang, der kun ligger 80 km fra den nordkoreanske grænse, men da legene i høj grad repræsenterer håbet om et forenet Korea - eller som minimum fred på den koreanske halvø - er det ifølge Reuters måske snarere Rusland, der står bag angrebet.

Læs også: Efter WannaCry-nedbrud: Ingen britiske hospitaler består sikkerhedstest

Rusland er nemlig bandlyst fra legene og meldte allerede før angrebet ud, at eventuelle angreb ikke ville have noget med Rusland at gøre, men IOC har ikke ønsket at afsløre, hvor angrebet kom fra.

Den russiske udmelding skete i lys af, at sikkerhedsforskere allerede i januar advarede mod, at russiske hackere kunne være ved at planlægge angreb mod vinter-OL eller anti-doping, da de russiske atleter blev bandlyst fra legene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere