Vild reklameoffensiv skal lokke udviklere til Windows Phone

26. marts 2012 kl. 15:596
Microsoft og Nokia poster 141 millioner kroner i markedsføring over for de udviklere, der skal skrive apps til Windows Phone-platformen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Nokia lægger nu 141 millioner ekstra kroner i markedsføringspuljen for at hente flere udviklere over til Windows Phone-platformen, skriver Business.dk.

Windows Phone er Microsofts mobilplatform, men begge selskaber er dybt afhængige af dens succes, efter at Nokia i begyndelsen af 2011 besluttede at satse hele butikken på den i stedet for sin egen Meego-platform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første Nokia-telefon med Windows Phone på markedet, Lumia 800, blev generelt positivt modtaget af anmelderne, men Windows Phone-platformen ligger stadig og roder rundt omkring en markedsandel på to procent, skriver Business.dk.

Og desværre går det ikke tjept nok med at få mobiludviklerne til at tage platformen til sig, og dermed mangler der stadig at blive udviklet de rette applikationer, hvilket er afgørende for en mobilplatforms succes på markedet.

Lige nu er der omkring 65.000 apps i Windows Market Place, så der er lang vej op til den halve million eller mere, der gemmer sig i app-butikkerne fra Google og Apple.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. marts 2012 kl. 19:36

Kan udviklere køge WP7 telefoner billigere end almindelige brugere?

Det kunne jo være meget fedt.

7
27. marts 2012 kl. 00:39

Jeg vandt en lumia 800 i januar for at udvikle 3 apps, det gjorde de første 100 der lagde 3 apps op der blev godkendt i apphub

5
26. marts 2012 kl. 21:22

Ms giver dig måske en gratis telefon, ligesom Blackberry vil give dig en gratis playbook. At vælge hvad man skal udvikle ud fra om man kan få en billig telefon virker ikke seriøst. Rasmus c. Kommentar er hel rigtig. App hub er virkelig håbløs, og det var der de skulle bruge penge.

6
26. marts 2012 kl. 23:00

Man skal jo vælge det man synes er interessant eller passer til de kunder man udvikler til. Også en fed platform for nuværende .NET udviklere. Men som sagt er de kritiske punkter idag certificeringsprocessen og så apphub.

1
26. marts 2012 kl. 16:53

Da MS i slutningen af 2011 og starten af 2012 havde en udvikler konkurrence i DK, hvor man fik en lumia 800 for 3 godkendte apps, var der virkelig mange der havde rigtig dårlig oplevelse med Apphub. og stadigvæk har. Hvis man har udviklere som sin målgruppe, skal "simple" websites der er et must for at udgive apps, ikke være det der hindrer en i at komme i mål. Så en investering i AppHub vil være super godt, så man fra starten får en rigtig god oplevelse som udvikler.