Vil smartphones aflive open source-bølgen?

18 kommentarer.  Hop til debatten
Mens open source-folk fokuserer på desktop-computere, flytter frontlinjen til smartphones og tavle-pc'er. Det kan blive et alvorligt slag mod open source-software til menigmand, mener kommentator.
18. marts 2011 kl. 15:53
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Næste år slår Linux igennem på desktoppen, har det lydt nogle gange, men imens open source-folk har koncentreret sig om traditionelle computere, er fokus ved at flytte til andre platforme.

Og er open source-verden ikke klar til at tage den udfordring op, kan det blive et alvorligt slag mod open source-software. Det skriver kommentatoren Glyn Moody på tyske Heise Online.

Miljøet og spillereglerne på smartphones og tavle-computere er anderledes, og ikke til fordel for open source.

Apples meget populære iOS er således et temmelig lukket miljø, hvor Steve Jobs altid har det sidste ord, og lysten til at skrive open source-applikationer til den mere åbne Android-platform er mildt sagt heller ikke overvældende, vurderer Glyn Moody.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når open source-software ikke længere skal konkurrere med kommercielle produkter til 500 kroner, men applikationer, der kan hives ned for seks eller tolv kroner, er springet mellem betalt og gratis software blevet meget småt.

Fordelen for brugerne ved at bruge lidt håndøre, kan være et mere afpudset produkt, men ulemperne er manglende gennemsigtighed. Folks smartphones vil pludseligt være fyldt med mange, lukkede software-'kasser', som kun firmaet bag ved hvad registrerer, skriver kommentatoren.

Derfor må open source-udviklerne også tage kampen op på smartphones og tavler, der ser ud til at afløse pc-platformen på mange punkter, især i udviklingslande, hvor man ikke har råd til et væld af forskellige gadgets, lyder vurderingen.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger