Vil Sander ryge fredspibe med it-ordførere?

Videnskabsminister Helge Sander indbyder nu it-ordførerne til møder om dokumentformater før den afgørende forespørgselsdebat i slutningen af måneden. Oppositionen ser det som et positivt signal.

I en højspændt sag som den om, hvilke dokumentformater, det offentlige fremover skal benytte, kan selv små begivenheder få stor betydning.

Således har SF's it-ordfører Hanne Agersnap fået en henvendelse fra Helge Sanders sekretær, om ikke der skulle være plads i næste uges kalender til et par møder om dokumentformater. Og det tolker Hanne Agersnap som et åbenlyst positivt signal.

»Jeg tænker: Det kunne være, at vi endte med at være fuldstændig enige i Folketingssalen den 29. januar,« siger hun og henviser til, at oppositionen den dato har anmeldt en forespørgselsdebat, hvor en efterfølgende vedtagelse vil gøre ODF og OOXML-strict til det offentliges kommende åbne dokumentformater.

Hanne Agersnap ved dog endnu ikke, hvad mødernes konkrete dagsorden bliver, men en mulighed kunne være en diskussion på baggrund af den tilsvarende format-debat i Holland, hvor beslutningen har været et obligatorisk valg af ODF sammen med HTML og PDF til publicering af materiale på internettet.

Endelig spekulerer Hanne Agersnap i timingen for møderne.

»Måske er det et udtryk for, at Sander troede en ministerrokade ville komme forespørgselsdebatten i forkøbet, og at hans efterfølger så kunne rode med dokumentformater. Men rokaden er endnu ikke kommet, og derfor kommer møderne nu,« siger hun.

Dansk Folkepartis forhenværende it-ordfører, Morten Messerschmidt, har i øvrigt indkaldt til 'eksperthøring om dokumentformater med særlig fokus på ODF' på fredag den 22. januar, hvor Helge Sander angiveligt har meldt sin ankomst for blandt andet at høre om ODF-erfaringer fra Belgien, Midtjylland og Lyngby-Taarbæk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Så bliver det sjovt at se hvorledes ordførerne vil efterationalisere deres kovendinger, nå Sander under private former fortæller hvad der sker med arbejdsløsheden i IT branchen i nordsjælland hvis Folketinget vælger forkert...

Poul-Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere