Vietnamesisk regering blokerede Facebook og Instagram

For at stoppe protester har den vietnamesiske regering blokeret Facebook og Instagram hen over weekenden, rapporterer mediet Tech Crunch.

Facebook var det samlingspunktet for koordinering af protester mod en naturkatastrofe, hvor gift fra en stålværk drevet af Formosa Plastics skulle have været skyld i fiskedød. Sandsynligvis var det derfor, at den vietnamisiske regering valgte at blokere befolkningens adgang til hjemmesiden, skriver Tech Crunch, der tilføjer, at også Instagram skulle være ramt af blokeringen.

Formosa har benægtet at have noget at gøre med den mystiske massedød af fisk i området ved stålværket, hvilket regeringen bakker firmaet op i.

Proxy-servicen Hola, som kan benyttes til at omgå censur med, skriver i en pressemeddelelse, at Faccebook og Instagram var blokeret i søndags, og at servicen blev downloadet signifikant mere end normalt efter blokaden.

Derudover skriver flere brugere på Twitter om blokaden. En lyder blandt andet:

»I mellemtiden i #Vietnam er Facebook blevet blokeret for at stoppe protester. De lærte ikke af det arabiske forår ...«

Det er ifølge Tech Crunch ikke første gang, at den vietnamesiske regering blokerer Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Malte Christensen

De fleste brugere i Vietnam har lært at bruge openDNS eller Google DNS. Det er kun i Ha Nois DNS server, at den er blokeret. Ligesom blogger, blogspot, wordpress, BBC, m.v.

BBC i TV er forsinket med 10 minutter, netop for at tillade at Ha Noi kan gribe ind, hvis der skulle blive sendt noget, som befolkningen ikke har godt af at høre. At BBC er blokeret skyldes formentlig deres https://www.youtube.com/c/bbctiengviet YouTube kanal, hvor der ofte fremføres kritisk indhold fra "việt kiều", altså vietnamesere bosat i udlandet.

Problemet for nylig var, at, meget usædvanligt for Vietnam, folk begyndte at protestere ved at gå på gaden, og det er et absolut no-no, fordi protesterne rettede sig mod Ha Noi for manglende kontrol.

Sidste gang, der var protester i gaderne, var det mod Kina, og det fik selvfølgelig lov at køre i nogen tid. Vietnameserne har ikke meget tilovers for Kina. Der er jo konflikten over Spratley samt de giftige fødevarer og andet, som vælter sydpå over grænsen. Ikke, at Vietnameser ikke selv formår at forgifte deres landsmænd, det er der hårrejsende eksempler på, men det er altid rart med en fælles fjende.

Ha Noi har åbnet for turister (de ønsker så mange som muligt) og for internettet. De får meget svært ved at proppe tandpastaen tilbage i tuben.

  • 3
  • 0
Bent Jensen

"Ha Noi har åbnet for turister (de ønsker så mange som muligt) og for internettet. De får meget svært ved at proppe tandpastaen tilbage i tuben"

Det er vel lykkes meget godt for Kina, ... og USA, EU, Rusland som så deres magt og indflydelse forsvinde, sammen med kontrolen over informationer. Nu er vi alle sammen bragt tilbage i folen på Facebook og YouTube.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere