Vidundermidlet mod alt: Brug virtualisering til disaster recovery
Bliver serverrummet oversvømmet, slugt af flammer eller får besøg af indbrudstyve, vil mange danske it-chefer skulle slås med backup og restore i dagene derefter.
Men med virtualiserings-teknologi, som i forvejen bliver brugt i mange serverrum i dag, er det nemt at skabe en fuld, kørende kopi af virksomhedens it-systemer et andet sted.
»Det er en meget billig måde at få disaster recovery på. Du kopierer de virtuelle maskiner, og du kan gøre det real-time på de kørende systemer,« forklarer Alessandro Perilli, en italiensk analytiker og ekspert inden for virtualisering, til Version2.
Selvom det ikke er så udbredt endnu, skal man ikke frygte børnesygdomme, for teknologien er i orden, lyder hans vurdering.
»Løsningerne er modne nu, og teknologien bliver hele tiden forbedret. Så der er ingen grund til ikke at gøre brug af virtualisering til disaster recovery,« siger han.
Har man et fuldt virtualiseret serverrum, vil det i nogle tilfælde være ganske nemt at gå videre med disaster recovery også, mens det andre gange kræver en større indsats. Det afhænger af setup'et. Men som regel skal man købe lidt nye produkter til for at være dækket ind, siger analytikeren.
Men hvis løsningen er så oplagt, hvorfor er den så ikke mere udbredt?
»Jeg tror, det skyldes, at det tit er forskellige afdelinger, som har ansvaret for it-sikkerheden og for drift af servere. Så den langsomme udbredelse skyldes kommunikationsproblemer. Leverandørerne er vant til at tale med driftsfolk, men ved ikke, hvordan de kommer i kontakt med sikkerhedsfolkene,« mener Alessandro Perilli.
Budskabet er altså ikke trængt ind hos it-sikkerhedsafdelingen, fordi folk her normalt ikke læser om virtualisering, vurderer han.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.