Videokald-protokol får standard-stempler

Illustration: Bigstock
Med ti år på bagen bliver Webrtc velsignet af organisationerne W3C og IETF.

Efter ti års tilløb bliver protokollen Webrtc for kommunikation i realtid, herunder videotransmisson, nu en officiel standard med stempel på ryggen fra World Wide Web-konsortiet (W3C) og Internet Engineering Task Force (IETF). Det skriver Infoworld.

Webrtc (Web Real-Time Communications) er en platform, der giver mulighed for kommunikationstjenester i realtid, såsom lyd- og videoopkald til browsere, mobilapps og desktop-apps.

»Dagens skelsættende dåd kommer på rette tidspunkt,« lyder de store ord fra Jeff Jaffe, som er topchef i W3C. Han forsætter:

»Over for en global pandemi med coronavirus er verden blevet mere og mere virtuel. Det gør webbet endnu mere afgørende for samfundet inden for informationsdeling, realtidskommunikation og underholdning. Det er glædeligt at se vores teknologier spille en nøglerolle i at muliggøre kritisk digital infrastruktur. Kombinationen af webbets universelle rækkevidde med en rigdom af levende lyd- og videosamtaler, har omformet hvordan verden kommunikerer.«

Webrtc består en række af api'er, som gør det muligt at foretage videokald fra klient til klient uden plugins. Initiativet blev startet af Google i 2011, og protokollen har været understøttet af de store browsere i en del år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere