Videokald-protokol får standard-stempler

2 kommentarer.  Hop til debatten
Videokald-protokol får standard-stempler
Illustration: Bigstock.
Med ti år på bagen bliver Webrtc velsignet af organisationerne W3C og IETF.
10. februar 2021 kl. 09:37
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter ti års tilløb bliver protokollen Webrtc for kommunikation i realtid, herunder videotransmisson, nu en officiel standard med stempel på ryggen fra World Wide Web-konsortiet (W3C) og Internet Engineering Task Force (IETF). Det skriver Infoworld.

Webrtc (Web Real-Time Communications) er en platform, der giver mulighed for kommunikationstjenester i realtid, såsom lyd- og videoopkald til browsere, mobilapps og desktop-apps.

»Dagens skelsættende dåd kommer på rette tidspunkt,« lyder de store ord fra Jeff Jaffe, som er topchef i W3C. Han forsætter:

»Over for en global pandemi med coronavirus er verden blevet mere og mere virtuel. Det gør webbet endnu mere afgørende for samfundet inden for informationsdeling, realtidskommunikation og underholdning. Det er glædeligt at se vores teknologier spille en nøglerolle i at muliggøre kritisk digital infrastruktur. Kombinationen af webbets universelle rækkevidde med en rigdom af levende lyd- og videosamtaler, har omformet hvordan verden kommunikerer.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Webrtc består en række af api'er, som gør det muligt at foretage videokald fra klient til klient uden plugins. Initiativet blev startet af Google i 2011, og protokollen har været understøttet af de store browsere i en del år.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. februar 2021 kl. 11:06

Nej. WebRTC er en underliggende protokol til at overføre data mellem enheder, lidt tilsvarende f.eks. websockets. Applikationer som Teams og Meet kan bygges oven på denne teknologi.

1
10. februar 2021 kl. 10:41

At man kan bruge hvilken som helst klient som kan snakke med en anden klient der understøtter webrtc.

fx ms teams kan nu snakke med Google meet