Video: Storbarmet nørd-babe hjælper med at tage Linux-mødom

400 debatindlæg til artiklen om 'Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux' taler deres tydelige sprog: Der er brug for flere Youtube-videoer som denne fra Nixie Pixel.

»Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?« spurgte Version2-blogger Peter Toft i forrige uge.

Og efter at have rundet 400 debatindlæg og dermed slået den hidtidige debatrekord med flere længder, skorter det ikke på ideer til, hvordan Open Source-styresystemet kan vinde større udbredelse.

En af debattørerne, Bo Jensen, bidrager til debatten ved at linke til Nixie Pixel, dæknavnet for en 23-årig, rødhåret it-nørd fra Sacramento, Californien, der er erklæret gamer-fanatiker, open source-entusiast ? og stor fan af smukke kvinder i spille-universet.

Nixie Pixel har sin egen Youtube-kanal, hvor hun med stor iver og masser af kvindelig charme agiterer for Open Source-løsninger og kommer med tips og tricks til, hvordan man løser konkrete problemer og opgaver.

Se nedenfor hendes top 5 tricks til at hjælpe Linux-jomfruer over på den anden side.

Se flere Linux-videoer med Nixie Pixel via fanebladet 'eksterne links' herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Therese Hansen

Endnu en drengerøvsoverskrift som skræmmer pigerne væk - her har vi endelig en sej kvinde med interesse i open source og så fokuseres der på størrelsen af hendes bryster. SUK!!!

Hvorfor er det vigtigt at hun er en babe? - initiativet til formidling er godt uanset hendes udseende.

Ekstrabladsoverskrifterne hører til på Ekstrabladet og ikke på version2. Det kan skribenten gøre bedre.

 • 0
 • 0
#2 Kim Sørensen

Er kvinderne ikke allerede skræmt væk af den tidligere debat? 400+ indlæg og det eneste man kunne blive enige om var herlighederne ved Lynx og CLI... Sorry... Men det klogeste valg Linux-miljøet kunne gøre i forhold til at få udbredt Linux mere, er at indse den promovering ikke skal varetages af Linux-miljøet...

 • 0
 • 0
#3 Baldur Norddahl

Hun har selv valgt at kalde videoen "Top 5 ways to Help Linux VIRGINS make the switch" og indleder ved at skrive (Don't worry, in only hurts the first time!) for at slutte af med et billede af en let påklædt kvinde i en udfordrende stilling.

På hvilken måde misser overskriften dette tema?

 • 0
 • 0
#4 Maciej Szeliga

...og så fokuseres der på størrelsen af hendes bryster. SUK!!!

...og hvis man så går efter "storbarmet" så bliver man iøvrigt skuffet. Der er tale om en B eller C skål. ;-) Til gengæld er hun rigtig god til at formidle budskabet om at Linux er nem og pålidelig og at der er masser software til alt muligt. ...og så har vi her en kvinde med mindst 4 computere. Ũbercool!

 • 0
 • 0
#7 Kim Sørensen

Hvis du kigger på hendes hjemmeside vil du se at hun netop forsøger at sælge sit budskab om Linux via sit køn.

Præcis... I min bog er det direkte bagstræberisk... Det tjener kun til at brænde mærkatet "for nørder" endnu mere fast på Linux... Ikke at der er noget galt i at trække "køns-kortet" - men mon ikke man ville få langt bedre fat i den brede publik, hvis man gjorde det på en lidt mere moderne måde?

Et eller andet med at moderne kvinder ved hvad de vil have og det (de vil have) ikke er ren overflade.... Måske man kunne hente lidt inspiration fra John Strand og opstille Linux som en slags anti Paris Hilton?

 • 0
 • 0
#8 Ida Jacobsen

Min nysgerrighed blev fanget af det faktum, at det var en kvinde der var mest succesfuld i, at udbrede Linux. Jeg er på konstant jagt efter kvindelige rollemodeller indenfor IT verdenen, og er efterhånden vant til det lag af porno/bryster/fornærmelser man skal filtrere fra i jagten på nørdekvinderne.

Da jeg havde læst artiklen, og et par enkelte ophedede debatindlæg, besluttede jeg mig for at tjekke hendes side ud, med den mistanke, at det her var en ’classic case’ af bot/storytelling marketing. Og det har kun styrket min mistanke.

Enten er den kære Nixie et helt vidunderligt unikt menneske der via genetikkens mysterier har ramt fulstændig soleklart ind i et perfekt match mellem løftet om sex og nørdet kodning, og ellers er det her site et superflot eksempel på et meget dygtigt hold, der ved hvordan man skaber den perfekte cocktail for at få mest mulig trafik på siden.

Personligt hælder jeg mest til den sidste. Nixie’s baggrund, historie, interesser, seksuelle orientering og udlægning herom, virker utrolig skolerent komponeret, og er fuldstændig i sync med hvor meget sex der er indlagt på siden. Og hun er langt fra den første i internettets historie om botsider, der via forskellige fortælletekniske tricks, sex og hjerne lokker rigtig mange læsere til.

Det er i virkeligheden beundringsværdigt, hvis det er tilfældet at hun er en bot. En CIA trænet snigskytte kunne ikke ramme mere plet ned i arketypens behov, den mandlige heteroseksuelle nørd, hvis tid på nettet er smukt opdelt mellem sex og tech. Storytelling er meget kraftfuldt redskab når det gælder om at appellere til store målgrupper, og hvis ikke hun er en bot, må hun have nogle helt fantastiske evner inden for dette felt.

Hvis hun er en bot, er sitet et mesterværk på progressiv og innovativ internetmarketing, i kompositionen af beundringsværdige tekniske kompetencer og det evigt latente løfte om sex.

Ikke desto mindre er jeg på et personligt plan træt af det uendelige lag af bryster man skal grave sig igennem hvis man som jeg, bruger det meste af sin vågne tid online. Jeg vil slet ikke begynde at tænke på hvor træt den homoseksuelle mandlige nørd må være af det. Selvom jeg er ret hærdet efterhånden, kammer det dog over en gang imellem og uanset om Nixie er en bot eller ej, vil jeg ikke drømme om at bruge tid på hendes tutorials, eftersom jeg ikke kan tage mennesker eller androider seriøst på et professionelt plan, der sælger sig selv så meget på sex.

 • 0
 • 0
#9 Kim Sørensen

I den klassiske forstand tror jeg nu ikke hun ligefrem er en bot.... Det kan man vel blank afvise ved det forhold at man kan verificere hendes eksistens via hendes videoer :) Men jeg er da slet ikke i tvivl om at hun har et produkt at sælge og ikke bare er en uskyldsren Linux-forkæmper. Hendes produkt er i øvrigt hende selv og hendes kundekreds er selvsagt de mandlige nørder... I den forbindelse må man ikke skyde sig selv blår i øjnene og tro hendes tutorials er for reelle Linux-jomfruer.... De er nok mere eller mindre direkte (omend fordægt) rettet mod folk der allerede kender og bruger Linux (i.e. de mandlige nørder).

 • 0
 • 0
#10 Ida Jacobsen

Selvfølgelig er den søde rødhårede pige ikke en bot. Men hele opbygningen, udtrykket og budskabet virker meget scriptet, og når jeg kalder hende en bot, mener jeg bare at personen er en skuespiller eller model, der sammen med websitet er 'programmeret' til som du også skriver: 'at hun har et produkt at sælge og ikke bare er en uskyldsren Linux-forkæmper.'

Der er mange lignende tendenser, især amerikanske hjemmesider, hvor man ved at give kunden et fortrolighedsindblik eller et kig i den hemmelige dagbog, skaber et troværdighedsforhold der gør, at folk er mere tilbøjelige til at følge feed'et, købe produktet eller skifte mellem OS religioner.

I dette tilfælde er konklusionen på at bryster kan sælge Linux nok desværre sand, da det som du siger, ikke drejer sig om at lære sådan en novice som mig at blive glad for platformen, men i højere grad at omvende ikke-Linux evangelisterne til at være mere åbensindede herfor, ved at røre lidt sex og kode sammen, og servere det i en smart form.

Jeg reagerede bare på at folk syntes lidt vel meget forblændet af pigens mange talenter, der for mig virker meget scriptede. Fred være med hende hvis hun virkelig har dem, så er hun oveni denne velsingelse også bare skruppeløst god til at markedsføre dem. Jeg vil stadig til enhver tid vælge en tutorial der ikke er plastret til med seksuelle innuendoer. Men måske fremmer det indlæringsevnen?

 • 0
 • 0
#11 Kim Sørensen

Jamen vi er helt enige vores veninde er ikke vejen frem, hvis Linux skal vinde større udbredelse.

Jeg siger imidlertid ikke at formålet er sælge Linux... Pixie-tøsen sælger Pixie Nixie (så vidt jeg kan forstå tjener hun til dagen og vejen ved at blogge osv.). Den måde hun så sælger sig selv på er ved at henvende sig til de allerede omvendte... Med andre ord Linux-nørderne, der tales til ved et pitch om at det handler om at udbrede Linux, pakket ind i en omgang pubetær seksuel fantasi om den perfekte nørd-chick. Linux-jomfruerne og alle os andre almindelige dødelige forbrugere er da hamrende ligeglade med hende.... Hvis jeg vil lære noget om Linux eller hvis jeg vil se på damer er der langt bedre muligheder andre steder på nettet :)

 • 0
 • 0
#12 Ida Jacobsen

Om ikke andet så skaber hun i hvert fald synlighed. Hun må have haft lidt øget traffik på det sidste, med al den debat. Jeg forstår nok bare ikke helt hvorfor man er nødt til at sælge et produkt så meget til folk der allerede er omvendt?

Men jeg bliver meget grebet af denne måde at fange et publikum. Ikke på grund af de seksuelle undertoner, mere det faktum at man er villig til enten at broadcaste sig selv så meget eller at man kan opbygge en karakter så effektivt.

 • 0
 • 0
#13 John Vedsegaard

Hun har da sovekammerøjne, men hører sikker ikke med, lige som det plejer at være i dumme reklamer. Detr ville være mere fair at skrive hvad HUN kostede for en times tid.

Iøvrigt syntes jeg det er sygt at sælge produkter på den måde..

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere