Rumskibs-drone på helium overvåger GOTO-konferencen

Video: To Lego-entusiaster har udviklet en drone, der er udstyret med to kæmpemæssige helium-balloner. Controlleren skulle dog have lidt starthjælp.

Den er kæmpestor, men stadig elegant. Mange mennesker stopper op i mellemgangen i Musikhuset på GOTO-konferencen i Aarhus, og måber over den rumskibs-lignende ballon-drone.

Hjernerne bag dronen er to Lego-fans: Kenneth Madsen, der læser til softwareingeniør på Aalborg Universitet, og Lasse Lauesen, som er ingeniørstuderende i it-teknologi og computersystemer fra Aalborg Universitet.

Dronen blev udviklet i forbindelse med en Lego Mindstorms-event, og siden har de to innovative herrer fået lov til at bruge Legos brand til at fremvise dronen under Legos brand – den findes endnu kun i dette ene eksemplar.

Den programmerbare klods, der styrer motorerne, hedder en NXT og er udviklet af Lego. NXT'en har en 32 bit microprocessor, og de to Lego-fans har programmeret den i open source-sproget Lejos, der er et Java-baseret sprog, som blev udviklet specielt til Lego Mindstorms.

Dronen er udstyrret med to motorer, der hver kan trække op til 3,2 ampere og styres af NXT'en, som dog skulle have lidt hjælp af de to ingeniører:

»Vi måtte designe en motor-driver selv, fordi NXT'en ikke kunne trække den selv,« siger Lasse Lauesen.

Motorerne var dog svære at finde. De er oprindeligt fra en fjernstyret bil, der ikke længere produceres, og alle andre motorer, som de to kreative fyre kunne opdrive, var ikke kraftige nok til at holde dronen flyvende. Sættet, som motoren er fra, hedder 8775 RC Race Buggy.

Version2 er mediepartner på GOTO

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Lønskov Luther

Jeg er noget forundret over at det ikke kunne lade sig gøre at finde andre motorer... der findes ellers et hav af el-motorer til fjernstyrede helikoptere og fly som jeg er sikker på sagtens kunne drive denne drone... Om der så er en anden årsag til at disse ikke benyttes, er ikke godt at vide

  • 0
  • 0
#4 David Christensen

Jeg synes den er imponerende - men legologoet skal nok op på ballonerne - det ser pudsigt ud med den 'seddel', der er klistret fast.

Og så larmer den en del. Hvorfor siger elektronikken så meget?

Mvh David
  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere