Video: Se de nye funktioner i Android 1.6 SDK

Nyeste version af udviklerkit'et til Google Android, 1.6, byder blandt andet på understøttelse af flere skærmtyper og søgning efter informationer på tværs af kilder som web og kontaktpersoner.

Så er version 1.6 af udviklingskittet til Googles mobile styresystem, Android, på gaden til udviklere.

Lidt senere på året vil Android 1.6 gøre sit indtog i telefoner og mobile enheder, lover Google.

Android 1.6 SDK (Software Developer Kit) byder blandt andet på understøttelse af nye skærmopløsninger som QVGA og WVGA og nye telefoni-API'er til mobilnetværksteknologien CDMA.

Lige netop de to ting skal sørge for, at Android potentielt set kan nå ud til endnu flere varianter af telefoner, end det er tilfældet nu.

Andre nye features er oplæsning af hjemmesider og mulighed for at overvåge de enkelte applikationers strømforbrug på på telefonen eller den mobile enhed.

Og så byder Android 1.6 SDK på søgning efter informationer fra en Quick Search Box, der søger på tværs af kilder som web, browserhistorik og -bogmærker og kontaktpersoner.

Android-styresystemet er pt. i version 1.5, som bærer navnet 'Cupcake'. Android 1.6 har også fået et kodenavn fra kagernes verden, 'Donut', og ifølge Google kan forbrugerne vente at se de første enheder med Android 1.6 til oktober.

Google forsikrer også, at applikationer skrevet til ældre udgaver af Android fortsat vil fungere på Android 1.6.

For at få Android-udviklerne op på niveau med mulighederne i det nye Android 1.6 SDK, vil der i de kommende uger blive lagt en række blogindlæg, som går i dybden med de nye features.

Klik på videoen for at se en kort gennemgang af de nye ting i Android 1.6 SDK og se mere om annonceringen under fanebladet Eksterne links.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Daniel Svendsen

Hallo

"Lidt senere på året vil Android 1.6 gøre sit indtog i telefoner og mobile enheder, lover Google"

Jeg går ud fra at min nyerhvervet HTC Hero telefon kan opdateres til de nye Andriod version?

Har først lige fået telefonen, så er ikke så skarp til det telefonhalløj endnu.

  • 0
  • 0
#4 Martin Kofoed

Nogen som ved, hvordan Android håndterer Locales? Jeg har fået en engelsk Hero meget billigt, men har det problem, at HTC siger, at det slet ikke er muligt at lægge en dansk ROM på den, og derved få dansk ordbog m.v. ...

Som tekniker kan jeg naturligvis ikke lade være med at tænke: "Aaahr.. Kan DET nu også passe?!" :-)

Før jeg selv går i gang med at rode i mavsen på Android, kunne det være, at nogen her i tråden vidste noget??

  • 0
  • 0
#5 Kenni Lund

Hvis der er nogen som godt kunne tænke sig at prøve den nye Android v1.6 på deres Magic, så kan jeg anbefale CyanogenMod ROM'en med TigerTael's kernel patch (som gør det muligt at køre ROM'en på den den HTC brand'ede Magic).

CyanogenMod kører med seneste sources fra v1.6 og experimental-udgaven opdateres med et par dages mellemrum. Jeg har selv kørt med den i et par uger uden de helt store problemer.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=544854 http://www.cyanogenmod.com

Mvh. Kenni

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere