Video: Version2 drukner håndværkermobil i øl

Støv, stød, skrammer og vand er barnemad for 'tough-phonen' Cat B15 fra Caterpillar. Men hvordan klarer håndværkertelefonen den frygtede weissbier-test? Se videoen her.

Det er nok et af de eksperimenter, som de færreste iPhone 5-ejere har lyst til at kaste deres dyrt indkøbte smartphone ud i.

At hælde en øl op i et krus, hvor du tilfældigvis har 'glemt' telefonen nede i bunden. Her på redaktionen hader vi bare, når det sker ...

Men Cat B15 fra Caterpillar - ja, dem med bulldozerne og gravemaskinerne - er heller ikke nogen helt almindelig telefon.

Selvom den på indersiden kører en ganske almindelig Android 4.1 Jelly Bean, er det på de ydre værdier, at Cat B15 skal tage stikket hjem.

Ifølge Caterpillar kan telefonen holde vandet ude af elektronikken i op til 30 minutter på en meters dybde. Den afviser støv og klarer slag og ridser bedre end de fleste, lover Caterpillar i salgstalen.

Herunder kan du se, hvordan Cat B15 klarer den frygtede 'Weissbier-test'.

Telefonen døjede bagefter lidt med at leve op til den 'Wet Finger Tracking'-feature, som Caterpillar reklamerer for. En hurtig indskydelse var, at ledningsevnen for øl er lavere end for vand, der må formodes at være en mere realistisk væske at udsætte telefonen for.

Læs også: Hjælp - jeg har spildt kaffe i mit tastatur!

Men ifølge Version2's foreløbige oplysninger er ledningsevnen for øl målt i mikro-Siemens per centimeter dog cirka 10-15 gange højere end for postevand, der normalt karakteriseres som en dårlig elektrisk leder. Vores kloge læsere er velkomne til at skrive ind med mulige forklaringer på fænomenet.

Vi kan afsløre, at telefonen bortset fra en svag lugt af øl på ingen måde har lidt overlast.

Version2 lover at bringe en mere seriøs anmeldelse af Cat B15 senere på måneden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lasse Lindgård

Jeg købte en Sony Xperia Z her i foråret. Den er IP57 certificeret. Dvs. den burde være lige så vandtæt, som Cat B15 telefonen (men lidt mindre støvtæt)

Ikke desto mindre, så gik den i stykker første gang jeg havde den ude i regnvejr. Da havde jeg haft den i tre måneder.

Elgiganten/Sony har netop nægtet at reparere den eller ombytte, da der er kommet vand ind gennem en af de her 'flapper', som dækker for bl.a. jackstikket.

Jeg tror i øvrigt at det er en generel designfejl, på alle de her nye "vandtætte" mobiler. De der latterlige flapper og pakningerne der, bliver slidt på ingen tid. Så det kan godt være at telefonen kan overleve en dyptest hos den glade anmelder, lige når den er kommet ud af pakken. Men efter et par måneder med alm. brug, så er det en anden historie.

Så opfordringen herfra er blot at man: 1) undlader at købe Sony's dyre opreklamerede skrammel 2) hvis man gør det, lader som om at den ikke er vandtæt (for det er den ikke).

 • 8
 • 0
#3 Jens-Peter Vraa Jensen

Tak for advarsel.

Nu kender jeg ikke forhandlerens/Sony's version af historien, men hvis vi forholder os til det du skriver, så tror jeg ikke, at den holder "i retten". Hvis telefonen er solgt som vandtæt (IP57), så skal den kunne overholde dette i den forventede levetid ved normalt brug. Brug af "flapperne" må antages at høre ind under dette, med mindre det eksplicit er skrevet i brugsvejledningen.

Da den er inden for de 6 mdr. er det forhandleren der skal løfte bevisbyrden for at det ikke er en fejl på telefonen.

Jeg ville nok give forhandleren en chance mere og fremlægge argumentation for at de alligevel bør reparere den under "garantien" og hvis de afviser dette, kan du sende sagen til forbrugerklagenævnet.

 • 5
 • 0
#4 Thomas Jensen

Elgiganten/Sony har netop nægtet at reparere den eller ombytte, da der er kommet vand ind gennem en af de her 'flapper', som dækker for bl.a. jackstikket.

Jeg blev for nyligt, i en TDC-butik, anbefalet ikke at købe en vandtæt telefon, men bare en almindelig, og så købe en ekstra forsikring der dækker alt (alt?). Jeg mener han sagde sådan en forsikring kostede 30 kr om måneden. Måske har han en pointe...

For det første betaler man en del for at en telefon kan tåle lidt vand og nogle knubs, så prisen til en forsikring er måske hurtigt tjent hjem. Men derudover, måske giver det mening med sådan en forsikring, også til selv IP67-certificerede mobiler - for som du skriver, så er det bare et spørgsmål om tid før den ikke er vandtæt længere.

Personligt har jeg dog brug for en telefon der kan tåle nogle tæsk og nærkontakten med vand. Man kan ikke rigtig bruge det til noget, at man kan få en ny, hvis man har brug for at ringe hjem NU, og lortet så ikke har kunne holde - så det med forsikring er ikke en løsning for mig.

Jeg har haft en Samsung B2100. Den kommer nok aldrig til at dø. Ja, jeg har den endnu, den fungerer nu som reservetelefon på båden. Men jeg ville jo gerne have en smartphone, så den blev sidste år udskiftet med en Motorola Defy Mini. Den er temmelig "mini", men tillidsvækkende robust. Selv flapperne, der skal beskytte hovedtelefon- og usb-stikkene, virkede tillidsvækkende. Jeg har mange gange kastet den højt op i luften og ladet den lande på asfalt, eller har haft den neddykket i vand, for at demonstrere hvor robust den er. Men den døde alligevel til sidst - fordi der kom saltvand ind under opladning. Og det er jo så også lidt min egen skyld - når den oplader er den af gode grunde ikke vandtæt, og så skal den bare holdes helt væk fra vand, specielt saltvand.

Nu har jeg så lige købt en samsung Galaxy Xcover 2, og udover at være mere moderne og større, så er den også mere plastik-agtig. Jeg har slet ikke lyst til at lave de samme stunts med, den som jeg lavede med Motorola'en. Måske den bliver udskiftet med en Caterpillar? Ikke usandsynligt.

 • 0
 • 0
#8 Hans Schou

Hvis ikke man har brug for en smartphone til kr 2500, men kan nøjes med den billigste skod-phone til kr 148 (set i Føtex), så er der heller ikke meget idé med en forsikring til 30 kr/md.

Skal man have en vandtæt dims, så må det næsten kræves at den har induktiv opladning, og slet ingen huller, men helt indstøbt. SIM-kort må godt være besværligt at få ind/ud, hvis blot den er vandtæt.

 • 2
 • 0
#10 Lasse Lindgård

I fremtiden ønsker jeg mig en fuldstændigt vandtæt telefon.

Den skal være trådløst opladt og komme med et godt trådløst stereo headset. Simkortet er alligevel teknisk unødvendigt, så det må kunne undværes og mht. hukommelsen, så er det sgu godt nok hvis bare der er 64gb indbygget.

Eneste sko som kommer til at trykke, bliver når batteriet er slidt op. Så er der ikke andet at gøre end at skifte bæstet ud. Og det er faktisk lidt synd, for min gamle Samsung Galaxy S har lige fået et nyt liv med et 3500mah batteri til 157kr.

 • 0
 • 0
#11 Lasse Lindgård

Jeg har klaget over deres afgørelse og de har undersøgt den en gang til. De siger at pakningen på flappen er blevet utæt og at det er en skade jeg har påført den, da det er en del af deres QA procedure at sikre at den er tæt, før den forlader fabrikken.

Mit svar er blot at hvis ikke den kan tåle 3 måneders normal brug, uden at blive slidt op, så er det dårligt design - og det skal de dække.

Jvfr. afgørelser 7.4.1 og 7.4.3 her: http://dokumenter.forbrug.dk/forbrugerjura_08/kap07.htm#7.4

Det var elgiganten kolde over for, så nu kører jeg sagen hos forbrugerombudsmanden. Jeg vil tro at det er en no-brainer. Især når man ser de reklamer de har lavet for telefonen.

 • 1
 • 0
#12 Bjørn Engsig

Jeg husker for en del år siden, jeg var med en flok kolleger på Löwenbräukeller i München. Vi var der af en grund: Löwenbräu. Og så havde ham den smarte kollega lige købt en ny super-duper Nokia, hvor man med et tryk på en knap kunne skyde låget over tastaturet ned. Den havde vist to linier i displayet og kunne vist også køre på både 900 og 1800 nettet, så det var stort. Hans kæreste ringede dog konstant, og det matchede ikke helt med Löwenbräu, så en af mine kolleger tog resolut den smarte Nokia, da den ringede for 17 gang og dumpede den ned i en liter øl. Forestil jer den klassiske Nokia ringetone langsomt drukne. Bibbelib, bib, bibbelib bip beeep. Bibbelib blob, bloooob, oob, ob. Det var ustyrligt morsomt for næsten alle. Og telefonen døde.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere