Video: Microsoft håner Google i nye tv-reklamer

Skal man tro Microsoft, er brugerne af Google Apps blot forsøgskaniner for Google. En ny kampagne fra Microsoft langer hårde angreb af sted mod konkurrenten.

Microsoft ser tilsyneladende Googles webbaserede kontorpakke Google Apps som en alvorlig trussel. I hvert fald har firmaet bag en klassiker som Office valgt at bruge kræfter på en kampagne, der først og fremmest skal svine Googles konkurrerende produkt til, skriver Boy Genius Report.

Det sker blandt andet med to videoer, hvor Google er repræsenteret som henholdsvis en slesk sælger, som er ligeglad med brugerne, og et postbud, der læser alle brevene.

»Har det løbende stavekontrol?« »Nogle gange,« lyder et replikskifte mellem Google-sælgeren og kunden for eksempel i den første video om Google Apps:

Den anden video tager udgangspunkt i, hvordan Gmail-brugere får vist reklamer, der afspejler indholdet i deres e-mails:

Gmail-videoen kommer i kølvandet på Googles ændring af brugervilkårene, så informationer om en persons brug af Youtube, Gmail og Google-søgning kan blive bundet sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Tørnes Hansen

Sådan uden at tænke specifikt på Microsoft denne gang, så tænkte jeg på om det er meget normalt at tilsvine en konkurrents produkt i US?

Det virker ret så uciviliseret på mig. En producent skulle hellere tale om sit eget produkts fordele i stedet, men det er måske bare fordi jeg reagerer som en dansker typisk gør?

Jeg gætter på at reklamer er meget kultur afhængige, hvis de skal være en succes.

Nogen der ved noget?

 • 15
 • 0
#5 Kasper Birch Olsen

Googles privatlivsinstillinger tillader nu at dine personlige oplysninger deles mellem tjænester. Så fremover - når postbudet læser din post - kan den viden bruges til at filtrere dine søgeresultater, vise målrettede reklamer osv. Så microsoft er ikke helt galt på den - selv om formen med "svine-til-reklamer" virker ret frastødende.

 • 6
 • 1
#7 Carsten Olsen

Microsoft skyder sig selv i foden, med disse film. Statcounter viser at Microsoft er gået >5% tilbage /Måned,i den tid reklamerne har kørt. "Normalt" er Ca. 0,5% tilbage /Måned. Amerikanerne kan sagtens gennemskue Microsoft. I DK er Microsoft gået frem (uden TV reklamer) Men her er vi jo osse så "innovative".

Se grafen: http://gs.statcounter.com/#browser-US-monthly-200807-201202

 • 10
 • 5
#11 Jacob Nordfalk

Det er jo fordi Google er tech-verdenens kæledægge (do no evil og alt det der), mens MS og Apple symboliserer alt hvad der er ondt.

Jah, sådan kan man vel godt - hvis man vil vælge et meget rabiat ordvalg - samle op på MS' årtier lange monopolmisbrugshistorie og Apples nuværende strategi.

Som techie kan jeg i hvert fald godt se hvor det er best for almenvældet at mine annoncepenge havner.

Og i farten bemærker jeg så i øvrigt at Google Summer of Code 2012 er startet (http://code.google.com/intl/da/soc/)

Men hvis du hellere vil støtte Apple eller MS, så gør da det.

 • 17
 • 2
#13 Jacob Nordfalk

I '95 var jeg også egoistisk på det punkt - jeg gik over til Linux og OS/2 fordi det var bedst for mig, for jeg lavede nemlig C-udvikling og Windows gik hele tiden ned.

Da MS i årene efter begyndte at bruge sit kæmpearsenal af muligheder til systematisk at udrydde alle andre alternativer til deres produkter (kun Apple blev holdt på vågeblus fordi ellers ville MS få tvangsudskilt sin Office-division), så blev jeg forarget og stædig og begyndte at se tekniske valg i et andet perspektiv.

fordi det ligner, der måske er en sammehæng, så behøver det ikke betyde, at der er en sammenhæng

Enig, jeg ville også passe på med at basere argumentation på udkomme af en interafstemning. Og at afstemningsmediet ejes af den der bliver svinet i videoen ville gøre argumentationen uholdbar.

 • 14
 • 1
#15 Stefan Svensson

Paradoksalt nok, har Microsoft så alligevel valgt at uploade videoen til en Google tjeneste.

Det ville være paradoksalt, hvis de ikke gjorde det. Microsoft har et budskab til Googles brugere, gad vide hvordan de får det budskab ud til dem... hmmm...

 • 3
 • 0
#16 Philip Juhl

Jeg synes ikke MS-reklamen sviner Google til. Den forsøger at illusterer det Google gør. Selvfølgelig med et strejf af satirer.

Til Kasper Olsen: Personligt vil jeg heller have relevante reklamer end u-relevante reklamer. Jeg vil hellere have søge resultater der er relevante for mig (personlig). Hvis jeg søger på Restauranter vil jeg heller have restauranter der er efter min smag først i listen. Hvis man ikke vil have dette, kan man jo gå til Outlook og Bing (Hvis de ikke gør det samme). Så får man noget uden reklamer, men som brugerne af MS-produkter sponsorere. Intet er jo gratis.

Jeg synes også MS har en pointe med Googles "Beta"-versioner. Mange af deres produkter dør eller ændres ofte. Det har sine fordele og ulemper. Personligt er jeg ikke imponeret over Outlook 365. Her vil jeg langt heller have Googles Kalender og GMail.

Jeg vil iøvrigt anbefale bogen "Hvad ville google gøre".

 • 3
 • 5
Log ind eller Opret konto for at kommentere