Video: Microsoft håner Google i nye tv-reklamer

24. februar 2012 kl. 07:5113
Skal man tro Microsoft, er brugerne af Google Apps blot forsøgskaniner for Google. En ny kampagne fra Microsoft langer hårde angreb af sted mod konkurrenten.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft ser tilsyneladende Googles webbaserede kontorpakke Google Apps som en alvorlig trussel. I hvert fald har firmaet bag en klassiker som Office valgt at bruge kræfter på en kampagne, der først og fremmest skal svine Googles konkurrerende produkt til, skriver Boy Genius Report.

Det sker blandt andet med to videoer, hvor Google er repræsenteret som henholdsvis en slesk sælger, som er ligeglad med brugerne, og et postbud, der læser alle brevene.

»Har det løbende stavekontrol?« »Nogle gange,« lyder et replikskifte mellem Google-sælgeren og kunden for eksempel i den første video om Google Apps:
[video:http://youtu.be/k4EbCkotKPU]

Den anden video tager udgangspunkt i, hvordan Gmail-brugere får vist reklamer, der afspejler indholdet i deres e-mails:
[video:http://www.youtube.com/watch?v=TDbrX5U75dk]

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gmail-videoen kommer i kølvandet på Googles ændring af brugervilkårene, så informationer om en persons brug af Youtube, Gmail og Google-søgning kan blive bundet sammen.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
26. februar 2012 kl. 17:50

kan du huske Vista? Hvem var forsøgskanin dér? Man skal ikke kaste med bits når man bor i et byte-hus.

16
24. februar 2012 kl. 17:02

Jeg synes ikke MS-reklamen sviner Google til. Den forsøger at illusterer det Google gør. Selvfølgelig med et strejf af satirer.

Til Kasper Olsen: Personligt vil jeg heller have relevante reklamer end u-relevante reklamer. Jeg vil hellere have søge resultater der er relevante for mig (personlig). Hvis jeg søger på Restauranter vil jeg heller have restauranter der er efter min smag først i listen. Hvis man ikke vil have dette, kan man jo gå til Outlook og Bing (Hvis de ikke gør det samme). Så får man noget uden reklamer, men som brugerne af MS-produkter sponsorere. Intet er jo gratis.

Jeg synes også MS har en pointe med Googles "Beta"-versioner. Mange af deres produkter dør eller ændres ofte. Det har sine fordele og ulemper. Personligt er jeg ikke imponeret over Outlook 365. Her vil jeg langt heller have Googles Kalender og GMail.

Jeg vil iøvrigt anbefale bogen "Hvad ville google gøre".

9
24. februar 2012 kl. 11:21

Microsoft glemmer at "Dårlig omtale er bedre en ingen omtale". Microsofts omtale af Google er en super god reklame for Google. (Microsoft glemmer helt at omtale sig selv)

Citat fra Youtube: "4.177 kan lide, 10.487 kan ikke lide" Microsofts film.

7
24. februar 2012 kl. 10:18

Microsoft skyder sig selv i foden, med disse film. Statcounter viser at Microsoft er gået >5% tilbage /Måned,i den tid reklamerne har kørt. "Normalt" er Ca. 0,5% tilbage /Måned. Amerikanerne kan sagtens gennemskue Microsoft. I DK er Microsoft gået frem (uden TV reklamer) Men her er vi jo osse så "innovative".

Se grafen: http://gs.statcounter.com/#browser-US-monthly-200807-201202

5
24. februar 2012 kl. 09:25

Googles privatlivsinstillinger tillader nu at dine personlige oplysninger deles mellem tjænester. Så fremover - når postbudet læser din post - kan den viden bruges til at filtrere dine søgeresultater, vise målrettede reklamer osv. Så microsoft er ikke helt galt på den - selv om formen med "svine-til-reklamer" virker ret frastødende.

6
24. februar 2012 kl. 09:32

Det er spot on, uanset hvad man synes om den kunsteriske udførelse.

Hos Google er brugerne ikke kunder. Brugerne er produktet.

2
24. februar 2012 kl. 08:36

Sådan uden at tænke specifikt på Microsoft denne gang, så tænkte jeg på om det er meget normalt at tilsvine en konkurrents produkt i US?

Det virker ret så uciviliseret på mig. En producent skulle hellere tale om sit eget produkts fordele i stedet, men det er måske bare fordi jeg reagerer som en dansker typisk gør?

Jeg gætter på at reklamer er meget kultur afhængige, hvis de skal være en succes.

Nogen der ved noget?

4
24. februar 2012 kl. 08:56

Det var også det første der slog mig, vi har jo set politikere gøre det på den måde i usa, men gør de det også for produkter?

Og er det kun "skæg på nettet" eller kan man også se sådan nogen på prime time tv?

3
24. februar 2012 kl. 08:55

Ja det er faktisk normalt i USA at tilsvine konkurrenter, med TV reklamer. Både i den kommercielle verden og den politiske. Politikere laver også nogen gange reklamer hvor de sviner deres modstandere til.

Det bare USA :)

1
24. februar 2012 kl. 08:33

Paradoksalt nok, har Microsoft så alligevel valgt at uploade videoen til en Google tjeneste.

15
24. februar 2012 kl. 15:22

Paradoksalt nok, har Microsoft så alligevel valgt at uploade videoen til en Google tjeneste.

Det ville være paradoksalt, hvis de ikke gjorde det. Microsoft har et budskab til Googles brugere, gad vide hvordan de får det budskab ud til dem... hmmm...