Video: Fremtidens faneblade i Firefox bruger hele skærmen

Fremover skal fanebladene i browseren kunne overskues som en mosaik og samles i grupper, mener Firefox-folkene. Se videoen med Tab Candy-konceptet.

Har du også svært ved at overskue det mylder af åbne websider, der ligger mast sammen som faneblade øverst i browservinduet? Så tag et kig på videoen herunder, hvor Mozillas Firefox-udviklere viser et koncept, der meget vel kan blive løsningen.

I fremtiden skal fanebladene nemlig have en meget større rolle i browseren, og overblikket skal komme ved at brede dem ud til at fylde hele skærmen på kommando. Fanebladene skal så kunne flyttes rundt og samles i grupper - næsten som filer og mapper på skrivebordet, bare mere fleksibelt.

Konceptet har fået navnet Tab Candy og er nu i alpha-prototype, hvilket betyder, at der stadig er et godt stykke vej tilbage, før det havner i en færdig udgave af Firefox.

Men Firefox-udviklerne har også mange ideer, de gerne vil have med i Tab Candy. Der skal være todo-lister for fanebladene, mulighed for at gemme en gruppe faneblade til senere, deling af grupper af faneblade med andre i realtime, så man hele tiden kan se, hvad for eksempel en kollega har fundet frem til af interessante oplysninger og meget andet.

I et blogindlæg forklarer brugergrænsefladechef for Firefox, Aza Ruskin, at alt i Tab Candy i øvrigt bliver lavet med HTML, Javascript og CSS.

Udover video-demonstrationen herunder er der også mulighed for at downloade en demo-version af Firefox med Tab Candy indbygget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Flemming Hansen

Det virker umiddelbart som om de har rodet en bookmark manager sammen med almindelige tabs. Med noget så flygtigt som tabs i en browser synes jeg Tab Candy er overdrevet, og at gøre det til noget mere statisk som bookmarks kan umiddelbart give nogle problemer med fx udløbne sessioner, da det er selve siden og ikke en reference til den man opbevarer.

Min nuværende inddeling er at åbne en ny browser og så lave tabs som passer sammen. Tab Candy virker som en mere besværlig måde at gøre det samme på. Men det skal da have en chance.

  • 0
  • 0
#4 Svend Andersen

Nej, du er ikke den eneste. Det virker ikke i IE, men virker i FF.

Jeg var nødt til, at finde IE frem fra gemmerne, for at kunne teste det. Hvis jeg vil give en "thumbs up" ryger jeg til toppen af siden, ligemeget om jeg er logget ind eller ej.

Jeg troede egentlig ikke, at der stadig var nogen der brugte den. Dejligt at se, at Version 2 spærrer for dårlige browsere. Det er vel bare en naturlig fortsættelse af advarslerne mod IE6 :-)

  • 0
  • 0
#5 Jesper Kristensen

Flemming: Der er en hel del der bruger deres faneblade i Firefox som en skaks bogmærker, og der efterspørges konstant mere "bogmærkefunktionalitet" af dem, og hvis man siger de skal bruge bogmærker i stedet for bliver de bare stik tossede.

Artiklen har i øvrigt stavet "Aza Raskin" forkert.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere