Video: Forskere animerer statiske portrætter med separat videostump

Med en kort video kan et israelsk forskerhold give liv til stilbilleder.

Et forskerhold fra Tel Aviv University og Facebook har sammensat en serie af algoritmer, der kan overføre ansigtstræk fra en person i en video til ansigtet i et vilkårligt portrætfoto.

Arbejdet er netop blevet præsenteret i forskningsartiklen ‘Bringing Portraits to Life’, skriver Engadget.

Læs også: Ansigtstræk afslører kriminelle i neuralt netværk

Tidligere har forskere demonstreret, hvordan man kan overføre ansigtsmimik fra en video til en anden. Den teknik har de israelske forskere arbejdet videre på og udviklet, så softwaren minutiøst overfører ansigtsdetaljer som rynker og skygger fra den såkaldte driving video til portrættet.

Dertil har forskerne udviklet en metode til at tilføje elementer til portrættet, som ikke er en del af originalbilledet – hvilket primært gælder den indre del af munden. Når personen i videoen åbner munden, overføres billedet af mundens indre til portræt-personen, som så åbner munden og viser den første persons tænder.

Resultatet er overbevisende – omend ansigterne til tider stadig ser unaturlige og en smule foruroligende ud.

Facebooks andel i forskningsartiklen antyder, at det sociale medie overvejer et form for animeret profilbillede, der kan reagere på, hvad brugeren foretager sig. Det koncept demonstreres sammen med den generelle teknik i videoen herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017