Video: Fire-kernet 'Tegra 3'-mobilprocessor giver uhørt høj grafikydelse

1 kommentar.  Hop til debatten
Inden jul kommer produkter med Nvidias næste generation af Tegra-processorerne. Med fire kerner og tolv grafik-kerner er der masser af grafik-kraft, viser Nvidia i ny demo-video.
30. maj 2011 kl. 16:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Er du til spil på smartphones og tavlecomputere, kan du godt begynde at glæde dig til næste hardwaregeneration.

Inden jul vil der nemlig komme enheder på gaden med den nye generation af processorer fra Nvidia, og det vil løfte grafikmulighederne op på et helt nyt niveau, at dømme ud fra Nvidias demonstration af chippen. Det skriver Engadget.com.

Foreløbigt går processoren under kodenavnet Kal-el, men efter alt at dømme vil den blive døbt Tegra 3, da den efterfølger den meget succesfulde dobbeltkernede Tegra 2, som sidder i de fleste nye Android-enheder.

Med fire Cortex A9-kerner samt en tolv-kernet grafikenhed er Kal-el-chippen ifølge Nvidia fem gange hurtigere end Tegra 2, som ellers i dag er noget af det hurtigste, man kan vælge at putte i en smartphone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk er Kal-el-chippen lidt hurtigere end en Intel Core2duo T7200-processor, som var toppen af poppen i en bærbar computer tilbage i 2006, hævder Nvidia.

På en demonstration for pressen viste Nvidia, hvordan Kal-el-chippen kunne køre spillet Glow Ball i opløsningen 1280 x 800, der både krævede komplicerede fysiske beregninger og en hel del lys-beregninger. Undervejs slog Nvidia to af kernerne i chippen fra, og grafikken gik fra at være helt flydende, til at køre med 10 billeder i sekundet.

Når Kal-el-chippen kommer på markedet i løbet af efteråret, vil den i øvrigt være op til 30 procent hurtigere end den, der blev demonstreret, fortalte Nvidia. Og strømforbruget skulle trods de mange kerner ikke være væsentligt anderledes, end hvad tavle-processorer bruger i dag. Nvidia lover i hvert fald op til 12 timers video-afspilning med chippen.

Se i videoen, hvordan Kal-el-chippen håndterer blafrende stof og andre krævende grafikelementer uden besvær:

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. maj 2011 kl. 20:32

Mere er der ikke at sige.