VIDEO: Filminstruktør spionerer i ugevis på intetanende tyveknægt med stjålen mobil

20. december 2016 kl. 15:362
Instruktøren var frustreret over, hvor lidt politiet gjorde for at opklare telefontyverier, så han tog sagen i egen hånd. Det sværeste var at få telefonen stjålet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I en 22 minutter lang dokumentar beskriver hollænderen Anthony van der Meer, hvordan han først fylder en mobil med software, så den kan fjernstyres, hvorefter han får den stjålet. Det skriver The Verge.

Faktisk var selve tyveriet en besværlig akt, da bekymrede medborgere venligt kom hen med den ‘efterladte’ telefon op til flere gange. Men efter fire dage lykkedes det, og Anthony van der Meer kunne begynde på hovedopgaven: at få telefonen tilbage igen.

Med lokkedue-telefonen lykkedes det over seks uger at følge tyvens færden og Anthony van der Meer fik sågar et billede af tyvens ansigt. For instruktøren havde installeret Cerberus, der tillader enheden at blive fjernstyret. Med Cerberus kunne han ifølge The Verge - og som det fremgår i videoen - også tænde for mobilens mikrofon og kamera.

Dette har Version2 ikke haft mulighed for at teste, for af en ukendt årsag lader det til, at Cerberus er utilgængeligt i Danmark. Man kan godt søge applikationen frem på sin Android-enhed, men linket ender blindt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se Anthony van der Meers dokumentar herunder:

Remote video URL

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. december 2016 kl. 23:16

Man kan ikke undgå at få lidt sølvpapirshat på efterfølgende. Er der nu nogen der spionerer på én vha. af ens egen telefon ?

Men hold op det er nemt. Få fat på en telefon, installér softwaren og du kan følge personen på godt og ondt...

1
20. december 2016 kl. 21:13

Hvis den ikke er tilgængelig på Play, kan den hentes på deres hjemmeside:https://www.cerberusapp.com/get

Nu er jeg ikke på Android længere, men da jeg benyttede Cerberus hentede jeg også disguised versionen fra deres, som alligevel aldrig har været tilgængelig i Play. Ligeledes mener jeg heller ikke Client app'en har været tilgængelig på play.