Video: Edward Snowden »besøgte« Harvard i USA

26. januar 2015 kl. 10:321
Video: Edward Snowden »besøgte« Harvard i USA
Illustration: Wikipedia.
Den amerikanske whistleblower blev inviteret til universitetet for at tale om regeringsovervågning og om effektiviteten af kryptering og andre værktøjer til at sikre borgernes privatliv på nettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Trods en amerikansk arrestordre var Edward Snowden alligevel blevet inviteret til det prestigefyldte amerikanske universitet Harvard. Fra sit midlertidige asyl i Rusland snakkede den amerikanske whistleblower blandt andet om, hvor effektive forskellige værktøjer som kryptering er for at sikre borgeres mod at blive overvåget af efterretningstjenester som NSA.

Han blev interviewet af den amerikanske sikkerhedsblogger Bruce Schneier som en del af en konference på Harvard om computersikkerhed og privatliv i en forbundet verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se videoen her:

Remote video URL

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. januar 2015 kl. 07:23

Jeg kan anbefale at se den video, da den hjælper med at fastholde perspektivet på det som foregår. En af de ting jeg har fundet er, at når noget bliver så massivt, er det svært at fastholde et ordentligt perspektiv, og man ender med at kaste armene i vejret og sige "jeg giver op, alt er noget lort", etc... hvilket ikke er særligt produktivt, da det kan ende med at intet ændrer sig, man har bare en mere sur smag i munden. Med et korrekt perspektiv kan man bevare fornemmelsen af at "der er faktisk praktiske ting vi kan gøre", og man kan selektivt ændre sine vaner, og måske andres.