Video: Danske Unity samarbejder med Google om HTML5-apps

Når Google skal demonstrere, hvad Chrome OS kan bruges til, er det ved hjælp af 3D-spil fra danske Unity. Snart kommer Googles Native Client og giver fuld desktop-power til webapplikationer.

Google satser hårdt på webapplikationer som det eneste nødvendige, og det kommende styresystem Chrome OS vil også kun kunne køre applikationer over nettet.

Firmaet havde derfor travlt med at demonstrere, hvor meget en browser kan bruges til nu om dage, på konferencen I/O i sidste uge. Og det danske spilmotor-firma Unity var med i en fremtrædende rolle.

Som eksempel på kræfterne i en browser viste Googles Sundar Pichai et 3D-spil, med Lego-figurer i et Star Wars-univers, som kørte fuldstændigt flydende, takket være Unitys browser-plugin. Det skete med hjælp fra masser af HTML5-API'er, lød det fra scenen.

Men faktisk handlede demonstrationen om, at det snart ikke er nødvendigt at bruge et plugin, fordi Google er klar med Native Client, der lader C++ baseret kode køre i browseren, næsten på linje med lokale applikationer.

Dermed kan Google Chrome komme til at køre alskens applikationer i browseren, med omtrent samme kræfter til rådighed som var det en lokalt installeret applikation.

For Unity betyder samarbejdet også, at spiludviklere kan udvikle i Unitys spilmotor, og derefter nemt få applikationer ud, der kan køre på alle tænkelige platforme, inklusiv Googles Native Client og Android.

Se videoen herunder, hvor Sundar Pichai demonsterer mulighederne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Kildebogaard

Hej Kim,

Sundar fra Google nævner i præsentationen, at der bliver brugt masser af HTML5-API'er for at køre spillet, men det er rigtigt, at præsentationen ikke foregik med Native Client. Efter sigende fordi det ikke fungerede på den computer, de brugte.

Jeg skriver lige lidt om HTML5 ind i artiklen, så det står mere klart.

vh.

Jesper Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere