Video: Dansk app styrer mini-helikopter fra Nokia-mobilen

Legetøjshelikopteren AR.Drone kan nu fjernstyres fra en Nokia-telefon med en ny, danskudviklet Symbian-applikation. Kildekoden kan frit downloades.

Nokia er klar med en ny, danskudviklet applikation, der kan bruges til at styre den lille, ubemandede legetøjshelikopter AR.Drone fra en Nokia-telefon.

Dermed er det finske mobilfirma nu også på banen med en app til den populære gadget, som blev lanceret med iPhone-understøttelse i midten af 2010 og siden fulgt op af en applikation til mobiler med Google Android.

Med applikationen installeret på Nokia-mobilen kan den såkaldte quadrokopter styres ved enten at køre fingeren over touchskærmen eller hælde telefonen fra side til side, oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Forbindelsen mellem telefonen og AR.Drone etableres gennem wifi.

Applikationen er udviklet af softwareingeniør Nikolaj Østerby fra Nokia Danmark i applikationsframework'et Qt til Nokias Symbian-platform.

Det er måske overraskende set i lyset af, at Nokia for kort tid siden besluttede at satse på Microsofts mobilplatform, Windows Phone 7, som den primære platform til virksomhedens smartphones.

Læs også: Ud med Symbian og Meego: Nokia gifter sig med Microsoft

Ifølge Nokias danske produktchef, Niels Kjelstrup, er helikopterapplikationen dog et godt eksempel på, at Nokia fortsat har øjnene rettet mod Symbian-platformen.

»Nokia har solgt flere end 200 millioner Symbian-baserede smartphones, og vi forventer at sælge 150 millioner flere. Så det siger sig selv, at der er et rigtig stort potentiale for os selv og udviklere i at udvikle gode applikationer til Symbian-platformen. Det er denne applikation blandt andet et rigtig godt bevis på,« udtaler han.

Nokia har lagt kildekoden til AR.Drone-applikationen ud til fri download på forum.nokia.com, og firmaet opfordrer alle interesserede udviklere til at tage et nærmere kig på den.

Applikationen til AR.Drone er gratis og kan downloades i Nokia onlinebutik, Ovi Marked. Den kan køres på nyere Nokia-smartphones med Symbian^3, herunder Nokia C7, Nokia N8 og Nokia E7.

En AR.Drone koster cirka 2.500-3.000 kroner herhjemme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere