Video: 7-tommer tablet til 100 dollar dualbooter Android og Linux

En kommende tablet på syv tommer til 100 dollar giver dig valgfrihed mellem Android 4.0 og Linux. Noget for dig? Så se videoen her.

De kommer formentlig ikke til at konkurrere benhårdt med Googles Nexus-tablets eller Apples iPads.

Men mindre kan måske også gøre det for de to tablets Pengpod700 og Pengpod1000 på henholdsvis syv og ti tommer, som ventes lanceret i januar til priser under 1.100 kroner.

Det særlige ved de to enheder, udover prisen, er kundens valgfrihed mellem Android 4.0 eller Linux. Dermed er der tale om produkter, der særligt henvender sig til open source-entusiaster.

Vælger man at få Android, der i sig selv er baseret på Linux-kernen, præinstalleret på tabletten ved levering, kan man senere spæde til med en særligt tilpasset Linux-distribution på et SD-kort og dualboote mellem de to systemer.

»Vores mål er at bygge en kraftig, ægte Linux-tablet, som er fri for Androids restriktioner, til en rimelig pris,« fremgår det af Pengpod-hjemmesiden.

Afhænger af crowdfunding

Hardwaren omfatter for begge tablets en 1,2 gigahertz ARM Cortex A8-processor, 1 gigabyte ram, 8 gigabyte rom og et 32 gigabyte Micro SD-kort. 10-tommerversionens batteri er normeret til 6.000 milliamperetimer, mens den mindre model på syv tommer er sat til 3.300 milliamperetimer.

Det afhænger dog af kraftigt af kundernes opbakning, om de to tablets så også ender med at komme til salg i januar. Projektet er crowdfundet, og i skrivende stund er der indsamlet knap 6.000 dollar ud af det samlede beløb på 49.000 dollar.

Pengpod700 kan forudbestilles for 99 dollar, svarende til 580 kroner, mens Pengpod1000 ligger på 185 dollar, 1.085 kroner.

De to tablets får følgeskab af PengStick, en transportabel mini-pc, der kan tilsluttes pc-skærme eller fjernsyn.

Du kan læse mere på hjemmesiden og se en kort demonstration af Pengpod700 i videoen herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (7)

Brian Hansen

Har bestilt en Kina tablet på 7" til 350 jyske dollars, inkl. Fragt :-)
Har faktisk bedre specs end den i artiklen, kører Android 4.0.1.
Men rygtet siger de kun kan sælge dem så billigt fordi de blæser på patenter.

Brian Hansen

Android er i bund og grund Linux, det er vel ik meget sværere end at finde en distro der kan køre på ARM og gafle et par drivere på nettet. Alt indmaden der sidder i kina tablets er hyldevare :)

Jimmy Christiansen

Kernen i Android er Linux-baseret. Og der stopper alt sammenligningsgrundlag (faktisk er der kodestumper i Androids Linux-baserede kerne der ikke findes i den officielle Linux-kerne der maintaines af Linus Thorvalds).

Det er en sandhed med modifikationer, Android er på vej tilbage i mainline kernelen. Så fremtiden tegner lys for at køre linux på Android hardware.
Dertil kommer at der er andre linuxbaserede OS'er på vej. For eksempel Firefox OS/B2G og Ubuntu for Android.

Lidt læsestof:
http://www.version2.dk/artikel/skrottet-android-kode-vender-tilbage-i-ny...
https://lwn.net/Articles/472984/
http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/03/android-linux/

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017