Videnskabsministeren utilfreds med NemID-nedetid

NemID har ikke været driftsstabil nok, lyder det fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. I to måneder i træk levede DanID ikke op til kravet om 99,9 procent oppetid.

Danmarks nye officielle login-tjeneste NemID har haft for mange nedbrud. Sådan lyder det ? med lidt andre ord ? fra videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i et svar til Folketinget.

Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan spurgte i slutningen af november videnskabsministeren, om hun var tilfreds med driften af NemID, efter at tjenesten havde været ramt af en række længere nedbrud.

I svaret beskriver ministeren, hvordan IT- og Telestyrelsen holder øje med DanID, der driver NemID, og at firmaet skal betale en bod, hvis der ikke er mindst 99,9 procent oppetid. Generelt gør DanID en 'dedikeret indsats' for at udrede årsagerne til problemerne, lyder vurderingen.

»På trods af disse forhold må jeg konkludere, at kontraktens servicemål for driftseffektivitet ikke har været fuldt opfyldt i oktober og november. Derfor er det ikke min opfattelse, at driftseffektiviteten for NemID har nået et tilfredsstillende niveau i oktober og november,« fortsætter Charlotte Sahl-Madsen.

Som Version2's aktindsigt i rapporterne fra DanID til IT- og Telestyrelsen har vist, er det især databaseproblemer, der har drillet DanID. I alt blev det til over 11 timers uplanlagt nedetid i oktober og november.

Læs også: Database-fejl er NemID's ømme ligtorn

DanID har måttet betale bod for oktober og november på grund af for meget nedetid for NemID, mens firmaet også har betalt bod i de øvrige måneder siden lanceringen 1. juli af andre årsager.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Deleted User

Hej jer som ikke gider topstyring Hvad angår "man in the middle angreb", som før blev omtalt og det med at få alverdens ting trukket ned over hovedet, så sagde den hollænder jeg snakkede med i går:".. at hos dem behøvede de bare, at have dette gule plastic mærke, som kalvene havde i øret, fordi hos dem er "kontrolsamfundet" helt gennemført. Han grinede over vores nye kontobetegnelse "NEM"-konto og spurgte, om vi da alle var komplet idioter Danmark?

Angående dem som satte tvivl om sikkerheden, med det krævede signerede javascript, så afinstaller java og genstart PC en! Installer så java på ny, men fra den rigitige kilde nemlig "java.com" og IKKE fra Bankens hjemmeside!! Gå derefter "ikke" ind på NEM og DAN ID`s hjemmesider mere. Åben heller "ikke deres evt mails". På din egen banks hjemmeside tryk da "aldrig" på disse links som hedder: "Se om din PC er opdateret" eller "Se hvilken javaversion du har" eller "Se om din PC lever op til sikkerheds kravene"-eller andre lignende links. Brug kun NEM ID til Borger.dk fra offentlige PC, som på Bibliotekerne. Cykel til banken en gang om ugen og få et print af dine kontobevægelser. Betal regninger manuelt ved skranken og betal for det. Du hjælper bankansatte, fordi de ellers bliver fyret! Det har sin pris, men det har demokratiet også. Betal mest mulig kontant, igen ligesom i gamle dage!

mvh Niels

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere