Vicepræsident i USA brugte AOL mail til fortrolige statsanliggender – og den blev hacket

Vicepræsident Mike Pence har brugt en privat AOL-mail til at maile om fortrolige sager i staten. Mailen blev hacket i juni sidste år.

Trumps vicepræsident Mike Pence har brugt en usikker personlig AOL e-mail til fortrolige statsanliggender under sin tid som guvernør i Indiana, og der er beviser på, at mailen har været hacket.

Det skriver The Indianapolis Star, efter den nuværende guvernør i Indiana har offentliggjort 29 siders e-mails fra Mike Pence’s AOL-konto.

Kontoen har været brugt til at maile om sager og affærer vedrørende staten flere gange, og nogle e-mails er ikke offentliggjort, da staten opfatter dem som fortrolige.

De e-mails staten holder hemmelige nu, har en hacker til gengæld haft mulighed for at rode i. Juni sidste år blev Mike Pence AOL-konto brugt til at lokke penge ud af folk fra hans kontaktliste med e-mails om, at han og hans kone var blevet angrebet på Filippinerne, skriver The Indianapolis Star.

At hackeren har haft adgang til kontaktlisten betyder, at han sandsynligvis har haft adgang til at læse sendte og modtagne e-mails på kontoen, lyder det fra eksperter ifølge The Indianapolis Star.

Ikke ulovlig "kun" usikker

Det er ikke ulovligt at have en personlig e-mail – heller ikke at bruge den til statsanliggender. Det eneste, som loven i Indiana kræver, er at statsrelaterede mails fra både offentlig og privat konto bliver arkiveret tilgængeligt for offentligheden. Ifølge Indianas statskontor er de netop nu i gang med at arkivere statsrelaterede e-mails fra Mike Pence private AOL-konto.

Men den private mail er langt fra lige så sikker, som den offentlige arbejdsmail, skriver The Indianapolis Star, der har talt med en række eksperter på området.

Derudover kan man spørge sig selv, om Trumps kampagne mod, at Clinton brugte en privat e-mail, bliver undermineret af, at hans vicepræsident har gjort præcis det samme.

Annonce:
Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes i Danmark den 3. og 4. maj 2017. 60 udstillere, 5 konferencesale og mere end 80 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere