Viber klar med fuld kryptering på beskeder og samtaler

Kort tid efter, at WhatsApp annoncerede såkaldt end-to-end kryptering af samtaler, følger en af konkurrenterne, Viber, nu trop.

Endnu en stor meddelelses-app har annonceret end-to-end-kryptering af samtaler. Viber lover nu også deres omkring 711 millioner brugere på verdensplan, at ingen læser med, når de benytter appen. Det skriver TechCrunch.

Det er kun knap to uger siden, at en af Vibers store konkurrenter på beskedmarkedet, WhatsApp, tog samme skridt. Men Viber har ifølge CEO Michael Shmilov arbejdet på løsningen ‘i flere år’.

Læs også: WhatsApp indfører fuld kryptering: Kan ikke engang selv se beskederne

Krypteringen virker både for beskeder og telefonopkald og vil blive rullet ud på verdensplan i løbet af de kommende uger. I første omgang bliver det implementeret i de fire lande, hvor Viber har placeret størstedelen af deres R&D-arbejde: Brasilien, Hviderusland, Israel og Thailand.

At lancering sker så kort tid efter WhatsApps annoncering skyldes ifølge TechCruch både, at det er intet mindre, end hvad brugerne forventer i dag. Men det fortæller også om den store konkurrence på beskedtjeneste-markedet, hvor konkurrenten ikke må have flere features.

Læs også: Mystificeret journalist: WhatsApp har tilgået mine kontakter 23.709 gange på en uge

Kommer i forskellige farver

TechCrunch skriver, at man med opdateringen kan vælge forskellige krypteringsgrader, som alle er markeret som en lås med forskellige farver.

Et lås-ikon i grå betyder fuld kryptering på både tekst og samtale. Et grønt ikon betyder, at du kan vælge at godkende hver bruger, inden I påbegynder en samtale, ligesom du kan fortsætte med at overvåge personer under jeres samtale for at godkende og verificere personen i den anden ende. Denne feature er især nyttig, skriver TechCrunch, hvis man taler med personer, der bruger en delt konto, som eksempelvis familier gør.

Læs også: Den er god nok: Apps napper dine persondata

Et rødt lås-ikon kommer op, hvis brugeren i den anden ende ikke består en autentifikationsprøve. Det kan skyldes, at en enhed har ændret sig, eller at nogen forsøger at tvinge sig adgang til data på enheden.

Krypteringen virker på både Android, iOS, PC og Mac og kommer med 6.0-opdateringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere