Vestlige tech-firmaer stejler over kinesiske krav

Bagdøre til myndigheder, udlevering af kildekode og andre krav fra kinesiske myndigheder får vestlige techfirmaer til at anklage Kina for protektionisme.

Kinesiske myndigheder stiller i stigende grad krav til udveksling af informationer, når tech-firmaer entrerer i Kina. Med nye regler for cybersikkerhed i Kina, har fænomenet nået et sådant omfang, at blandt andet det amerikanske handelskammer nu advarer mod den kinesiske lovgivning. Det skriver New York Times.

I netop vedtagne regler for import af computerudstyr til banker, kræver kinesiske myndigheder, under dække af øget cybersikkerhed, kildekoder på vestlig software installeret i banker, lige som der kræves en bagdør i software til brug for myndighederne i Kina.

Læs også: Kina blokerer for Gmail

I forlængelse af det krav, hedder det sig, at 75 procent af teknologi-produkter i de kinesiske institutioner per 2019 skal »være sikre og kunne kontrolleres«, som det hedder sig i de nye regler.

Vestlige techfirmaer, der nødig vil udelukkes fra det der bliver betegnet som verdens største marked for teknologi, har råbt vagt i gevær over for det de betragter som forfordeling af dem i de kinesiske producenters favør. I et brev stilet til en cybersikkerhedsgruppe i det kinesiske kommunistparti med selveste præsident Xi Jinping som medlem, protester de vestlige firmaer mod lovgivningen, som de kalder protektionistisk.

Læs også: Kina lukker 50 hjemmesider og social media-konti

Udviklingen skal ses i lyset af, at kinesiske hardware-producenter har problemer, som følge af amerikansk frygt for industrispionage fra de kinesiske myndigheders side.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bent Jensen

Hvordan kan det være at vore egen overvågning af lovlydige borger er ok, mens Kinesisk overvågning af lovlydige borger ikke er ok ?

SÅ kan man sige at den kinesiske stat ikke har samme regler og standarter som USA eller Danmark. Men det kan ikke bruges til noget, da de myndigher der foretager disse ting jo er uden for kontrol. Samt de mere ind glædeligt udveksler disse oplysninger med andre stater, og de igen gør det samme.

Oplysninger indsamlet i Danmark om Danske borger, når de først kommer til USA, også til Polen eller andre lande. Så vil de jo være total ligeglad med de Danske borgere og vil bytte de oplysninger med andre. Lige som et nøgenbillede på nettet. Hvor personen som har taget billedet af en anden "uskyldig nøgenhed", måske har fået sin telefon stjålen.

Så hvis vi ville være bedre ind dem, så er det første at respektere den personlige frihed og retten til privat liv.

Som at mindske indsamlingen af Data, især den vilkårlige som ikke har nogen som helst relevans ved Terror og andre større forbrydelse. Det eneste den giver er, at når man bagefter undersøger terror, så var der indikationer der måske kunne have stoppet det. Det eneste der så sker er at efterretningstjenesterne beder om endnu flere penge, og adgang til endnu mere data. Men det vil stadig ikke stoppe terror, kun som i Kina øge kontrollen og overvågningen af borgeren.

Så spørgsmålet er om vi vil give myndigheder især i andre lande adgang til hele vores privat liv, samt til industirspionasge og alt muligt andet. Eller ikke. For at få et løfte om lidt mere sikkerhed.

Så enten kan man ikke klandre Kina, de har også terror blandt andet fra muslimske grupper, eller også skal man sige at det vil vi ikke være med til, hverken i Kina, USA eller her hjemme. Jeg mener det sidste.

  • 2
  • 0
#4 Knud Jensen

Ud fra kravet kan man jo så konkludere to ting. Den ene er at alt software i Kina har en bagdør, så hvis man vil ind i deres systemer skal man bare lede efter den. Måske der ligefrem ligger en master-liste på en eller anden kinesisk offentlig server. Hvis man vil forhindre terror, så hjælper det altså ikke meget at indsætte en bagdør i programmer som så kan misbruges.

Den anden er, at hvis man vil have fat i et firmas kildekode, det kunne være for at at lave et kopi-produkt, så har man nu endnu et sted at lede efter det. Og hvis de er ligeså dårlige som CSC til at opbevare det, så er det næsten gratis at få fat i.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere