Vestlige efterretningstjenester: Corona-hackere er russiske spioner

Illustration: diy13/Bigstock
Fra flere vestlige efterretningstjenester lyder det, at angreb mod forskningsorganisationer er støttet af Kreml.

Flere efterretningstjenester advarer om, at de russiske hackere, der har prøvet at skaffe sig informationer om corona-vaccineforskning, med ’stor sandsynlighed’ er en del af den russiske efterretningstjeneste, skriver BBC. Det forlyder dog også, at angrebsforsøgene ikke har betydet noget for vaccineforskningen.

Læs også: Ny CFCS-rapport: Cybertruslen mod Danmark er »meget høj«

Det fremgår ikke, hvilke organisationer der er blevet ramt eller om det er lykkedes for hackerne at få adgang til data. Angrebene er hovedsageligt forsøg på at udnytte softwarefejl og -svagheder, og der er blevet brugt malware til at downloade filer fra de ramte enheder - efter sigende de to malwares Wellmess og Wellmail. Derudover er skal der også være udført phising- og spear phishing-angreb.

Flere sikkerhedstjenester bag samme udmelding

Både det britiske National Cyber Security Center (NCSC), Canadian Communication Security Establishment, det amerikanske Cyber-security Infrastructure Security Agency (CISA) og National Security Agency (NSA) er kommet med same udmelding.

Der er ikke fremlagt materiale, der underbygger udmeldingerne.

Læs også: Ny undersøgelse: Flere stater støtter hackere i udnyttelse af nuldagssårbarheder

Fra Kreml udtaler en talsmand for Putin, at Rusland intet kender til forsøg på at hacke farmaceutiske forskningsorganisationer, og at det ikke har noget at gøre med disse forsøg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rune Hansen

Spænende udmelding. Hvad er motivet bag denne koordinerede udmelding? Især når “Der er ikke fremlagt materiale, der underbygger udmeldingerne”. Hvilket risikoniveauet er vi på hvis andre nationer skulle få “informationer om corona-vaccineforskningen”? Agerer de pågældende tjenester selv med et højt moralsk/etisk kompas?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere