Vestlige efterretningstjenester: Corona-hackere er russiske spioner

20. juli 2020 kl. 06:561
Vestlige efterretningstjenester: Corona-hackere er russiske spioner
Illustration: diy13/Bigstock.
Fra flere vestlige efterretningstjenester lyder det, at angreb mod forskningsorganisationer er støttet af Kreml.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere efterretningstjenester advarer om, at de russiske hackere, der har prøvet at skaffe sig informationer om corona-vaccineforskning, med ’stor sandsynlighed’ er en del af den russiske efterretningstjeneste, skriver BBC. Det forlyder dog også, at angrebsforsøgene ikke har betydet noget for vaccineforskningen.

Det fremgår ikke, hvilke organisationer der er blevet ramt eller om det er lykkedes for hackerne at få adgang til data. Angrebene er hovedsageligt forsøg på at udnytte softwarefejl og -svagheder, og der er blevet brugt malware til at downloade filer fra de ramte enheder - efter sigende de to malwares Wellmess og Wellmail. Derudover er skal der også være udført phising- og spear phishing-angreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere sikkerhedstjenester bag samme udmelding

Både det britiske National Cyber Security Center (NCSC), Canadian Communication Security Establishment, det amerikanske Cyber-security Infrastructure Security Agency (CISA) og National Security Agency (NSA) er kommet med same udmelding.

Der er ikke fremlagt materiale, der underbygger udmeldingerne.

Fra Kreml udtaler en talsmand for Putin, at Rusland intet kender til forsøg på at hacke farmaceutiske forskningsorganisationer, og at det ikke har noget at gøre med disse forsøg.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. juli 2020 kl. 16:22

Spænende udmelding. Hvad er motivet bag denne koordinerede udmelding? Især når “Der er ikke fremlagt materiale, der underbygger udmeldingerne”. Hvilket risikoniveauet er vi på hvis andre nationer skulle få “informationer om corona-vaccineforskningen”? Agerer de pågældende tjenester selv med et højt moralsk/etisk kompas?