Vestas ramt af hackerangreb

Illustration: THWler 33142/Wikicommons
Vindmølleproducenten Vestas er ramt af et hackerangreb, der påvirker dele af den interne IT-infrastruktur, som det lyder i en børsmeddelelse.

Vestas er ramt af et hackerangreb, der fredag tvang vindmølle-giganten til at lukke it-systemerne ned, skriver Ekstra Bladet.

Angrebet indtraf fredag d 19. november, og ifølge Computerworld er Vestas i gang med gradvist at genåbne sine systemer.

»De foreløbige resultater af selskabets undersøgelser indikerer, at hændelsen har påvirket dele af Vestas' interne IT-infrastruktur, og at data er blevet kompromitteret. Arbejdet og undersøgelserne af situationen er fortsat undervejs,« skriver vindmølleproducenten i en børsmeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Nicolaj Rosing

Fordi det er smart og billigt når det virker. Problemet er nok bare, at god risikoanalyse er svær og dyr at lave hvorfor de problematiske konsekvenser af at alting skal være på nettet måske har en tendens til at falde lidt i baggrunden, for slet ikke at tale om hvis risikoanalysen konkluderer noget andet en det man håbede på. Det bliver spændende om Vestas vil dele deres erfaringer med andre sikkerhedsfolk i branchen på kommende konferencer, så vi kan lære af hinandens fejl. Det er nemlig foreløbig det bedste våben vi pt har imod den stigende it kriminalitet.

  • 8
  • 0
#6 Michael Cederberg

Målet er ikke at få alting på nettet og slet ikke at få alting på internettet. Målet er at kunne få remote adgang til services og devices der er spredt rent geografisk. Netværk og specifikt internettet er midlet - ikke målet. Men der er en del programmører/ingeniører der har svært ved at skelne mellem mål og middel. Det gælder denne sag og mange andre.

Man skal nok til at gennemtænke, hvornår faste linjer er pengene værd.

Behovet er:

Alt kommunikation er krypteret af virksomheden sådan at andre ikke kan læse kommunikationen eller deltage i kommunikationen.

Subsidiært:

Service provideren/transportøren/teleselskabet holder uvedkommende ude.

VPN er mere sikkert end faste linjer. VPN med en "fast linje" er endnu bedre. En "fast linje" kan være en fiber eller bare VPN leveret af teleskabet. En fast linje sikrer at en simpel config fejl i virksomhedens VPN ikke lukker op for hele kloden.

Jeg forstår ikke hvorfor mobiltelefonselskaber ikke sælger mobilabonnementer der ikke sidder på internettet men på kundens netværk (evt. uden roaming). Jeg forstår ikke hvorfor ISP'er ikke sælger det samme med ADSL, Coax, fiber, etc. Med VPN ovenpå vil det give fornuftig sikkerhed.

  • 7
  • 0
#7 Poul-Henning Kamp Blogger
  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere