Vestas ramt af hackerangreb

22. november 2021 kl. 09:557
Vestas ramt af hackerangreb
Illustration: THWler 33142/Wikicommons.
Vindmølleproducenten Vestas er ramt af et hackerangreb, der påvirker dele af den interne IT-infrastruktur, som det lyder i en børsmeddelelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vestas er ramt af et hackerangreb, der fredag tvang vindmølle-giganten til at lukke it-systemerne ned, skriver Ekstra Bladet.

Angrebet indtraf fredag d 19. november, og ifølge Computerworld er Vestas i gang med gradvist at genåbne sine systemer.

»De foreløbige resultater af selskabets undersøgelser indikerer, at hændelsen har påvirket dele af Vestas' interne IT-infrastruktur, og at data er blevet kompromitteret. Arbejdet og undersøgelserne af situationen er fortsat undervejs,« skriver vindmølleproducenten i en børsmeddelelse.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
23. november 2021 kl. 12:10
6
23. november 2021 kl. 11:36

Målet er ikke at få alting på nettet og slet ikke at få alting på internettet. Målet er at kunne få remote adgang til services og devices der er spredt rent geografisk. Netværk og specifikt internettet er midlet - ikke målet. Men der er en del programmører/ingeniører der har svært ved at skelne mellem mål og middel. Det gælder denne sag og mange andre.

Man skal nok til at gennemtænke, hvornår faste linjer er pengene værd.

Behovet er:

Alt kommunikation er krypteret af virksomheden sådan at andre ikke kan læse kommunikationen eller deltage i kommunikationen.

Subsidiært:

Service provideren/transportøren/teleselskabet holder uvedkommende ude.

VPN er mere sikkert end faste linjer. VPN med en "fast linje" er endnu bedre. En "fast linje" kan være en fiber eller bare VPN leveret af teleskabet. En fast linje sikrer at en simpel config fejl i virksomhedens VPN ikke lukker op for hele kloden.

Jeg forstår ikke hvorfor mobiltelefonselskaber ikke sælger mobilabonnementer der ikke sidder på internettet men på kundens netværk (evt. uden roaming). Jeg forstår ikke hvorfor ISP'er ikke sælger det samme med ADSL, Coax, fiber, etc. Med VPN ovenpå vil det give fornuftig sikkerhed.

4
23. november 2021 kl. 06:40

Fordi det er smart og billigt når det virker. Problemet er nok bare, at god risikoanalyse er svær og dyr at lave hvorfor de problematiske konsekvenser af at alting skal være på nettet måske har en tendens til at falde lidt i baggrunden, for slet ikke at tale om hvis risikoanalysen konkluderer noget andet en det man håbede på. Det bliver spændende om Vestas vil dele deres erfaringer med andre sikkerhedsfolk i branchen på kommende konferencer, så vi kan lære af hinandens fejl. Det er nemlig foreløbig det bedste våben vi pt har imod den stigende it kriminalitet.

2
22. november 2021 kl. 19:12

Ellers er det for svært at hacke. Og i øvrigt svært at kontakte, da faste linjer kan være ret dyre. Jeg har en ide om, at visse dele af elnettet var koblet sammen med radiolink tidligere.

Man skal nok til at gennemtænke, hvornår faste linjer er pengene værd.

1
22. november 2021 kl. 16:01

Spørger bare.