Vestagers tredje Google-afgørelse er lige på trapperne

Illustration: EU
Goolge har angiveligt forhindret virksomheder, der benytter 'Adsense for Search' i også at benytte konkurrerende tjenester.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er snart klar med den tredje afgørelse i rækken af sager mod Google for monopoldannelse.

Denne gang er Adsense målet, mens bøden kan blive den største hidtil. Det skriver Politiken.

I sommer modtog Google en bøde fra EU på hele 32 milliarder kroner for 'bundling' af apps på Android. Det var næsten en fordobling i forhold til den tidligere rekordbøde, som blev givet til Google i 2017, fordi virksomheden skævvred søgeresultater til fordel for egen onlinehandel.

Læs også: Reaktion på EU-bøde: Google stopper 'bundling' af apps

Den sidste af de tre sager om monopoldannelse, som blev indledt i 2015-2016, er nu tilsyneladende også tæt på en afgørelse, skriver Politiken fra techfestivalen Web Summit i Lissabon.

»Men jeg er nødt til at være forsigtig med at love en dato. Netop som vi tror, vi er klar, kan der ske noget nyt«, siger Margrethe Vestager, der er til stede ved festivalen, ifølge Politiken.

Sagen stammer fra 2016, hvor Google blev anklaget for at forhindre sider, der bruger Adsense-søgemarkedsføring, i også at bruge konkurrerende tjenester. Google har ifølge nyhedsbureaet Reuters siden stoppet denne praksis.

Samme nyhedsbureau skrev i sommer på baggrund af anonyme kilder, at denne sag formentlig vil trække ud til slutningen af året eller senere.

Læs også: Efter EU-bøde: Google vil kræve 40 dollars pr. enhed fra Android-producenter

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Kan ikke fatte hvorfor Microsoft får lov til at tvinge Win10 unden accept, og alt deres blotware


Tror også der kan være en 2 eller 4% på vej, for du skal jo acepteret nogle forhold som ikke overholde GDPR for at bruge windows.

Men jeg tror, man poltisk og praktisk har valgt at ramme de største først med sager, som man er HELT er sikker på, man kan vinde.

Det vil også sende et signal til "laget" under og MS, om at man nok skal få tilpasset sin politik, hvis man vil lave handler i EU.

Selv om MS, Google, Amazon måske håber at tage en lang retsag, som de måske kan vinde. Så tror jeg det bliver en stakels frist. Hvis de vinder, så bliver lovene stremmet. Det er jo et politisk ønske i europa, at menneskeretigheder og borgerretigheder overholdes. Og firma betaler skat og overholde love og regeler.

Log ind eller Opret konto for at kommentere