Vestager vil advare mod stor dansk telefusion

EU er i øjeblikket ved at tage stilling til lovligheden af en fusion mellem teleselskaberne Telia og Telenor i Danmark, men forud for en officiel beslutning vil EU’s konkurrencekommissær nu advare de to selskaber mod de negative effekter af en fusion.

EU-kommissær Margrethe Vestager fortsætter med at lægge arm med store multinationale selskaber. Nu beretter nyhedsbureauet Reuters, at hendes kommissariat vil sende en officiel advarsel til Telenor og Telia, der planlægger en fusion i Danmark.

Med en fusion i Danmark vil fire fysiske netværksoperatører blive til tre, og det fusionerede selskab vil blive det største teleselskab i Danmark. Det har vakt bekymringer i forhold til, hvilke konsekvenser den mindskede konkurrence blandt andet vil få for forbrugerpriserne.

Læs også: Kæmpe dansk telefusion udskudt i EU

Kommissionen er på den baggrund i gang med at undersøge den planlagte fusion og forventes at tage endelig stilling til, om den vil tillade planerne, den 2. september.

Den officielle advarsel forventes ifølge Reuters at lægge pres på de to selskaber for at give kommissionen ‘indrømmelser’ for at sikre, at aftalen falder endeligt på plads, da denne type advarsler ofte løber forud for en vetonedlæggelse, hvis ikke virksomhederne kommer politikerne i møde.

Læs også: Vestager om telefusioner: Må ikke give dårligere priser

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Martin Kirk

Ja og så burde hun nok advare mere mod TTIP i stedet.

oh yes... håber på det aldrig bliver til noget.

Vi har rigeligt med blyholdigt aspest legetøj fra kina - ingen grund til vi også skal sælge klor-kyllinger.

Og det pis Amerikanerne vil have indført med at virksomheder kan sagsøge stater pga miljøkrav er jo helt i hampen.

Men er det ikke 20 år siden man begyndte at forhandle om den aftale ? risikoen for at den bliver vedtaget lige om hjørne er nok ikke så stor.

 • 1
 • 0
#4 Ivo Santos

Naturligvis skal Telia og Telenor ikke have lov til at fusionere, de er simpelt hen alt for store, det samme kan man sådan set også sige om Arla, som heller aldrig burde være blevet til noget.

PS: Var ikke lige klar over at (TTIP) stod for Transatlantic Trade and Investment Partnership, dog er jeg enig at den aftale må naturligvis ikke blive til i den form, i forvejen forages jeg allerede at EU parlamentet er temmelig glad for at angribe Putin og Rusland med sanktioner, men jeg vil nu stadig mene at Kina er mindst 10 gange værre og der kommer ingen sanktioner den vej, det kan da kun forages over.

 • 1
 • 1
#5 Jens Henrik Skuldbøl

Den officielle advarsel forventes ifølge Reuters at lægge pres på de to selskaber for at give kommissionen ‘indrømmelser’ for at sikre, at aftalen falder endeligt på plads, da denne type advarsler ofte løber forud for en vetonedlæggelse, hvis ikke virksomhederne kommer politikerne i møde.

Så afpresning er normal praksis i EU?

 • 1
 • 0
#7 Christian Bruun

Vi har brug for giganter som dækker hele Europa.. Det den eneste måde vi kan få translateral roaming som man har hos 3

Jeg ved ikke om jeg er enig, men det undre mig at ideen med EU (og EF) har været "varenes frie bevægelighed", men at det på ingen måde har påvirket services som virkelig er mobile, fx internetudbydere, kommunikation, musik/film/filmudlejning, osv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere