Vestager udstikker bøde til Google på 11 milliarder kroner

Google har hæmmet konkurrencen med søgefelt på 3. partssider og krav om Google-annoncer, anfører kommissæren.

Internetgiganten Google skal betale 11 milliarder kroner i bøde for at overtræde den europæiske konkurrencelovgivning, hvis det står til den danske konkurrencekommisær Margrethe Vestager, skriver Børsen.

»I dag har Kommissionen besluttet at idømme Google en bøde på 1,49 mia. euro for ulovlig misbrug af sin dominerende position på markedet for online søgereklamering,« udtaler Margrethe Vestager ifølge en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser angiveligt, at Google har hæmmet potentielle konkurrenter. Google AdSense-forretningen, som placerer et søgefelt på sider ejet af en tredjepart og stiller krav til partnerne om antallet af Google-annoncer, er ifølge kommisæren i strid med konkurrenceloven.

I et blog-indlæg skriver Google's SVP Global Affairs, Kent Walker, at europæiske Android-kunder nu vil blive spurgt, hvilken browser og søgefunktion de vil bruge i stedet.

Google stoppede med den nu anklagede praksis i 2016 umiddelbart efter klagen.

Det er tredje bøde fra Kommissionen til Google.

I juni 2017 gav Kommissionen Google en bøde på 2,42 mia. euro for at misbruge sin dominerende stilling som søgemaskine ved at give Googles egen prissammenligningstjeneste en ulovlig fordel.

I juli 2018 gav Kommissionen Google en bøde på 4,34 mia. euro for ulovlig praksis i forbindelse med Android-mobilenheder med henblik på at styrke Google-søgemaskinens dominerende stilling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere