Vestager til Apple: Forklar mig lige hvordan I overholder europæisk skattelovgivning

8. november 2017 kl. 10:392
Paradise Papers viser, at Apple betaler forbløffende lidt skat. Derfor har Margrethe Vestager nu bedt Apple redegøre for, præcis hvordan organisationen er arrangeret i Irland, så hun kan se på, om de betaler nok skat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er igen ude med riven efter Apples manglende betaling af skat i Irland.

Efter hun i august 2016 gav Apple en bøde på 13 milliarder euro, der skulle betales til Irland, så er hun nu blevet nysgerrig omkring, hvorvidt tingene er blevet bedre, skriver Reuters.

Vestager har nu bedt Apple om at få klargjort detaljerne omkring deres skatteforhold i Irland, da hun vil være sikker på, at både Apple og Irland overholder de europæiske regler.

»Jeg har bedt om en opdatering omkring Apples arrangement og måden, de er organiseret på, så jeg kan få en forståelse af, om det stemmer overens med de europæiske regler, hvilket vi ikke ved endnu,« sagde konkurrencekommissæren til Reuters ved Techsummit i Lissabon, hvor hun understregede, at det var for at kunne danne sig et objektivt overblik.

Paradise Papers vækker ny interesse

Interessen udspringer af de nyligt frigivne Paradise Papers, der afslørede en lang række virksomheders brug af skattely.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De viser bl.a., at Apples styrke ikke kun er teknisk, men at de i lige så høj grad er eksperter i at undgå at betale skat.

Vestager lagde ikke skjul på, at Paradise Papers har vakt hendes opmærksomhed omkring andre virksomheders rolle i det europæiske marked, men hun var ikke klar til at løfte sløret for, hvem der ellers er i kikkerten på nuværende tidspunkt.

Apple har indtil videre ikke kommenteret på Vestagers udmelding.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. november 2017 kl. 01:19

eller vitterligt overholder reglerne.

Når man beder Irlands regering om at hente ~100 mia. kr. hos Apple i Irland, og Apple ikke vil betaler en bøjet femøre, men i stedet fluks flytter pengekassen til et kendt skattely uden for Irland[1], så er der ingen gråzone.

[1] Storbritanniens ø, Jersey, der potentielt kan tilbyde selskabet nul procent i selskabsskat.

"Lækagen af paradis-papirerne viser, hvordan multinationale giganter som Apple, Uber og andre firmaer er flittige gæster i verdens skattely.

Dokumenterne fra Appleby dækker perioden fra 1950’erne frem til 2016 og omfatter emails, låneaftaler og bankoplysninger om 25.000 personer og virksomheder fra 180 lande.

Advokatfirmaet har hovedkvarter i Bermuda og kontorer i Hong Kong, Shanghai, British Virgin Islands, Cayman Islands og i Europa blandt andet i Jersey og Isle of Man."

1
8. november 2017 kl. 17:56

eller vitterligt overholder reglerne. Tænker at nogle af reglerne nok er bøjet sådan lidt rigeligt, så det er mørkegråt i stedet for lysegråt....

Men det er selvfølgelig kun et rent gæt!