Vestager skal mødes med Googlekritikerne

Margrethe Vestager søger nye informationer i Europakommisionens vedvarende sag mod Google.

Margrethe Vestager skal i sit nye embede som konkurrencekommisær mødes med Googles kritikere i de kommende uger. Her vil hun forsøge at løse de problemer, som den fire år lange undersøgelse af søgegiganten fandt, som har fået politikere på begge sider af Atlanten op af stolene. Det skriver Reuters.

Vestager har fortalt, at hun vil have nye informationer i sagen, hvilket er grunden til, at hun nu har bedt klagerne om at mødes.

»Det er vigtigt at få nye informationer i sagen, og vi har sent spørgeskemaer til et antal mennesker i et antal områder. Jeg vil mødes med klagerne i de kommende uger,« sagde Margrethe Vestager på et pressemøde torsdag.

Klagerne er virksomheder som Microsoft, Hotmaps, de amerikanske rejsesider, Expedia og TripAdvisor samt udgivere af materiale fra hele Europa, som har anklaget Google for at misbruge deres dominans.

Europakommisionen og Google har problemer indbyrdes, og EU forsøger at stække Googles magt. Blandt andet med en ikke-bindende resolution, som påbød Google at bryde sig op i en europæisk og en amerikansk del.

Læs også: Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jakob Damkjær

Så hvis vi nu faktisk husker hvad der hændte i forgårs....

Selv om Microsoft ikke blev brudt op i forskellige firmaer (som jeg selv var varm fortaler for) så fik de en hel del begrænsninger pålagt og det generaliserede clusterfuck der resulterede gjorde at deres legal afdeling fik et internt fokus for ikke at udsætte virksomheden for den type risiko igen. Siden da har de generelt opført sig rimeligt.

Så selv om Google nok ikke har "brudt loven" i samme grad som Microsoft så kan de stadig væk begå ulovligheder...

Desuden er det muligt at købe en PC uden Windows... De sælges af Apple ;D

Samtidigt er det ved at være en overstået æra hvor hver år er "The year of desktop linux"... Forbrugerene har talt, den unix de vil ha på deres personlige pc er Mac OS X ikke linux. Alle tiltag med at sælge linux desktops har fejlet katastrofalt så kunne vi komme videre i teksten for der er ikke nogen almindelige mennesker der vil købe linux desktops og der er meget få firmaer der har et encitament til at sælge og supportere dem. Så de har bestemt en eksistens beretigelse men selv SteamOS har ikke kommet med nogen "yay det går mega awesome" beskeder...

Så flame on... men jeg mener virkelig ikke jeg har set nogen nyheder om at linux er en ting på desktoppen uden for meget begrænsede entusiast cirkler...

  • 1
  • 0
#4 Jesper Lund Stocholm Blogger

...at Google ses som stort problem når det efter 25 år fortsat er umuligt at købe lige præcis den PC man vil have uden at få stoppet Windows ned i halsen.

Én grund kunne vel være, at det entydigt er Googles skyld, hvis de prioriterer egne services højere end andres, når der søges på Google.

Det er ikke lige så entydigt Microsofts skyld, at langt de fleste computere sælges med Windows pre-installeret.

  • 1
  • 1
#5 Knud Jensen

...at Google ses som stort problem når det efter 25 år fortsat er umuligt at købe lige præcis den PC man vil have uden at få stoppet Windows ned i halsen.

Man kan sagtens købe PC'ere uden styresystem på. Men der er så nogen pakker som sælges som en helhed, og der følger det så med.

Så vil mene at Windows i dag er et valg...hvor imod at man ikke kan købe Macs eller tablets uden at der følger styresystem med.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere